Sport

Komentari 37

Dokle?! Još jedna reprezentacija odlučila napustiti SP: Nemamo zdravih igrača za utakmice....

Dokle?! Još jedna reprezentacija odlučila napustiti SP: Nemamo zdravih igrača za utakmice....

Nakon što su morali otkazati utakmicu protiv Njemačke jer nisu imali deset zdravih igrača, reprezentacija Zelenortskih Otoka odlučila je napustiti Svjetsko prvenstvo u Egiptu

Prema pravilima Svjetske rukometne federacije, svaka reprezentacija mora imati minimalno deset zdravih igrača, kako bi se mogla natjecati. Zelenortski Otoci, nažalost, protiv Njemačke nisu mogli skupiti deset zdravih i utakmica je otkazana. Novi testovi pokazali su da je Covid ušao u momčad i jedino logičko i smisleno rješenje bilo je napustiti Svjetsko prvenstvo.

- Odlazimo s prvenstva, žao nam je. Sve ćemo napraviti kako bismo se kvalificirali i nastupili na 28. Svjetskom prvenstvu 2023. u Švedskoj i Poljskoj - poručili su iz Zelenortskih Otoka. 

Utakmice će biti registrirane 10-0 za momčadi iz njihove skupine. Inače, Zelenortski Otoci su treća reprezentacija koja je otkazala nastup na Svjetskom prvenstvu. Prvo je Češki rukometni savez objavio kako neće putovati u Egipat jer imaju 12 zaraženih igrača, a već od ranije su u izolaciji bili treneri Jan Filip i Daniel Kubeš. Nadalje, zbog protokola o suzbijanju širenja koronavirusa ne bi mogla putovati još petorica igrača, pa bi od 21 imena s popisa reprezentativaca tek četvorica mogla doći u Egipat. 

- Nastup s okrnjenom selekcijom na Svjetskom prvenstvu bilo bi kockanje s ugledom u svakom smislu i nanijelo štetu češkom rukometu - poručio je predsjednik tamošnjeg saveza Jaroslav Chvalny.

Umjesto Češke na prvenstvo je uskočila Makedonija, a onda su se organizatorima zahvalili iz Sjedinjenih Američkih Država, koji su se trebali naći na natjecanju prvi puta nakon 20 godina. Pozitivno na korona virus bilo je 19 igrača i Amerikanci su morali odustati. Umjesto njih u Egipat su doputovali Švicarci. 

Međunarodna rukometna federacija stavila je šest momčadi u pripravnost u slučaju da se povuku druge momčadi, a na njemu su osim Sjeverne Makedonije i Švicarska još i Nizozemska, Crna Gora, Ukrajina i Srbija. 

POGLEDAJTE 24 PITANJA S NIKŠOM KALEBOM: 

Najčitaniji članci