To je to što me zanima!

Đoković odradio rutinski posao, čeka Nadala u četvrtini finala!

Novak Đoković je Diegu Schwartzmanu prepustio sedam gemova i osigurao četvrtfinale. Jedna iskorištena break lopta od njih osam te 45 neprisiljenih pogrešaka Argentinca odvele su meč u jednosmjernu ulicu
Vidi originalni članak

U osmini finala Roland Garrosa prvi tenisač svijeta Novak Đoković nakon dva sata i 27 minuta igre ostvario je uvjerljivu pobjedu protiv Argentinca Diega Schwartzmana 6-1, 6-3 i 6-3 u jednom, više taktičkom nego atraktivnom dvoboju.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U prvom setu Schwartzman kod 1-1 prvi dolazi do break-lopte koju ipak ne iskorištava, da bi Novak potom nanizao pet gemova i uvjerljivo osvojio prvi set u kojem je Schwartzman puno više griješio nego što je Novak zabijao winnere. 

SVAKA ČAST, MARINE Čilić je deklasirao veterana u zadnjem meču u Parizu, izborio Medvjedeva i govorio francuski

I u drugom setu bilo je nešto više winnera, a manje grešaka. Argentinac prvi dolazi do break-lopte, ovog puta dvije vezane, od kojih je drugu i iskoristio. No, nakon što ju je potvrdio, uslijedio je još jedan nagli pad u Argentinčevoj igri i srpski tenisač je to iskoristio sa sedam gemova u nizu. Osvojio je drugi set 6-3 i u trećem poveo. Argentinac je kod 3-2 izborio još tri break-lopte, no nijednu nije iskoristio.

PORAZ OD BRAZILACA Dodig je ispao u mixu na RG-u

Tenisači kao da su se dogovorili da Argentinac u svakom setu prvi dođe do break-lopte. Tako je bilo i u trećem. Kod 2-2 Diego tjera Novaka na grešku i dolazi do nove prilike za oduzeti servis, ali su ga centimetri dijelili od winnera forhend-dijagonalom i Novak se još jednom izvukao, a u idućem gemu zahvaljujući neprisiljenim pogreškama Argentinca napravio je još jedan break, a kod 5-2 propustio je i meč-loptu na servisu suparnika. No, na svome je to rutinski riješio za konačnih 3-0.

Bio je to njihov sedmi dvoboj, a Schwartzman još čeka na prvu pobjedu. U četvrtfinalu je na pragu 59. međusobni duel najvećeg rivalstva u povijesti tenisa između Đokovića i Nadala (Novak vodi 30-28) do kojeg će doći ako Nadal danas potvrdi ulogu favorita protiv Kanađanina Felixa Augera-Aliassimea.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • 29.05.2022.

    Novak ce sigurno osvojiti jos nekoliko GS-ova, mozda vec ove godine (ako mu dozvole da igra) al za Nadala nisam bas siguran. Jedino ako sklonu Djokovica (kao na AO)......

  • Gunersss_ 29.05.2022.

    MASINA🤣🤣🤣🤣..Je da je nas Hrvat ali nemoj pretjerivat.Iako sam mislio do sad da si srbin jer velicas sve srpsko a umanjujes HR.Sad sam promijenio misljenje s obzirom da za naseg Noleta pises masina.Al realno,masina je Nadal.Covjek je toliko bio puta ozlijedn,nije trenirao po pola godine i onda se vrati i sve rastavi.A i ima najvise GS

  • bili os 29.05.2022.

    Mašina se vratila, ne bih se iznenadio da Nadal danas senzacionalno "izgubi".

Komentiraj...
Vidi sve komentare