To je to što me zanima!

Novak se neće cijepiti, ali ide na Australian Open?! Mediji tvrde: Zatražit će medicinsko izuzeće

Organizatori Australian Opena potvrdili su da se može iskoristiti i medicinsko izuzeće za nastup, a što je, tvrde Australci, kao svoju šansu vidio upravo prvi tenisač svijeta za nastup
Vidi originalni članak

Novak Đoković prijavio se za nastup na Australian Openu. Jasno, to ne znači da će i definitivno nastupiti na prvom Grand Slamu sezone, odustati može u bilo kojem trenutku, no bez obzira što će igrati i za Srbiju na ATP Cupu kao uvod u novu sezonu, isto nije potvrda da se i cijepio protiv korona virusa, a što je uvjet da nastupi u Melbourneu.

Međutim, australski mediji ističu da je Đoković pronašao tzv. "rupu u zakonu" na temelju koje i tenisači koji se nisu cijepili mogu ući u Australiju bez obavezne dvotjedne karantene. 

NA POPISU ATP CUPA Đokovića prijavili za ATP Cup, pod srpskom zastavom debitira vojvođanski Hrvat Sabanov

Naime, organizatori su potvrdili da se može iskoristiti i medicinsko izuzeće za nastup, a što je, tvrde Australci, kao svoju šansu vidio upravo prvi tenisač svijeta.

- Đoković ima osnovu da se prijavi za izuzeće. Podrazumijeva se da će ga u tome podržati Australski savez koji želi da najjači adut turnira dođe u Melbourne, gdje bi imao priliku ispisati povijest kao prvi igrač koji će osvojiti 21 Grand Slam titulu - navodi se u tekstu lista Herald Sun.

Međutim, stigao je i odgovor iz samog Australskog saveza.

- Svaki zahtjev za izuzeće mora pratiti stroge Vladine smjernice, zasnovane na medicinskim preporukama Državnog savjetodavnog tijela za imunizaciju (ATAGI). Isti proces vrijedi za tenisače kao i za svakog drugog putnika koji dolazi u Australiju. Svako nagađanje da Tennis Australia traži ’rupe’ u ovom procesu jest neistinito.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • mentalist1 08.12.2021.

    Dokovic je cijepljen davnih dana

  • 08.12.2021.

    Koja je svrha cijepljenja ako i cijepljeni Busterom obolijevaju,šire zarazu,završavaju na respiratorima,umiru,kao imaju lakšu kliničku sliku ako dobiju COVID,al ni to nije dokazano.A da nam umjesto narednih doza počnete dijeliti po vijenac domaćeg češnjaka ,što mislite o toj opciji?

  • 08.12.2021.

    Nedaj se Nole,tako je. Nek si mamu cijepe!

Komentiraj...
Vidi sve komentare