Sport

Komentari 7

Novak se neće cijepiti, ali ide na Australian Open?! Mediji tvrde: Zatražit će medicinsko izuzeće

Novak se neće cijepiti, ali ide na Australian Open?! Mediji tvrde: Zatražit će medicinsko izuzeće

Organizatori Australian Opena potvrdili su da se može iskoristiti i medicinsko izuzeće za nastup, a što je, tvrde Australci, kao svoju šansu vidio upravo prvi tenisač svijeta za nastup

Novak Đoković prijavio se za nastup na Australian Openu. Jasno, to ne znači da će i definitivno nastupiti na prvom Grand Slamu sezone, odustati može u bilo kojem trenutku, no bez obzira što će igrati i za Srbiju na ATP Cupu kao uvod u novu sezonu, isto nije potvrda da se i cijepio protiv korona virusa, a što je uvjet da nastupi u Melbourneu.

Međutim, australski mediji ističu da je Đoković pronašao tzv. "rupu u zakonu" na temelju koje i tenisači koji se nisu cijepili mogu ući u Australiju bez obavezne dvotjedne karantene. 

Naime, organizatori su potvrdili da se može iskoristiti i medicinsko izuzeće za nastup, a što je, tvrde Australci, kao svoju šansu vidio upravo prvi tenisač svijeta.

- Đoković ima osnovu da se prijavi za izuzeće. Podrazumijeva se da će ga u tome podržati Australski savez koji želi da najjači adut turnira dođe u Melbourne, gdje bi imao priliku ispisati povijest kao prvi igrač koji će osvojiti 21 Grand Slam titulu - navodi se u tekstu lista Herald Sun.

Davis Cup Finals - Group F - Serbia v Germany

Međutim, stigao je i odgovor iz samog Australskog saveza.

- Svaki zahtjev za izuzeće mora pratiti stroge Vladine smjernice, zasnovane na medicinskim preporukama Državnog savjetodavnog tijela za imunizaciju (ATAGI). Isti proces vrijedi za tenisače kao i za svakog drugog putnika koji dolazi u Australiju. Svako nagađanje da Tennis Australia traži ’rupe’ u ovom procesu jest neistinito.

Najčitaniji članci