To je to što me zanima!

Đoković u finalu Wimbledona! Nije igrao najbolje, a slavio 3-0

Najbolji tenisač svijeta malo se mučio, Shapovalov je imao svoje prilike, ali Novak je pokazao kakav je mentalni stroj. 'Dao gas' kad se lomio set i na kraju s 'laganih' 3-0 izborio finale protiv Berretinija
Vidi originalni članak

Spašavao je set na protivnikov servis pa spašavao pet break lopti da bi iskoristio jednu jedinu, a onda u trećem setu u posljednjem servis gemu protivnika napravio break za novo finale Wimbledona! Prvi tenisač svijeta Novak Đoković slomio je Denisa Shapovalova s 3-0 u setovima (7-6(3), 7-5, 7-5).

Došao je do tog jubileja, odnosno 30. finala na Grand slam turnirima i prilike za 20. titulu za malo manje od tri sata, ali mora priznati da na terenu nije izgledao najbolje. Ipak, kad ne izgledaš najbolje i kad pometeš protivnika onda si zasigurno - Novak Đoković. Prvi tenisač svijeta je u prvom setu spasio sve u kritičnom trenutku pa slavio u tie breaku.

Nakon toga, Novak je nastavio 'kidati živce' svojim navijačima, trenerima, ali i samom sebi. Bilo je tu krasnih ideja, ali i za njega nekarakterističnih promašaja. No, Shapovalov je griješio u svom stilu, a Novak je i drugi set priveo kraju kad je bilo najbitnije, a onda je Kanađanin 'zaštekao'.

Izgubio je servis kod rezultata 5-5, a Đoković to ne prašta. Uzeo je i drugi set, a zatim i treći set na identičan način te izborio finale protiv Talijana Mattea Berrettinija koji je s 3-1 ( 6-3, 6-0, 6-7(3), 6-4) u setovima nadigrao Poljaka Huberta Hurkacza.

Finale je na rasporedu u nedjelju od 15 sati, a Đoković je u lovu na svoju 20 titulu na GS turnirima s čime bi se izjednačio s Federerom i Nadalom koji imaju isto toliko.

- Rezultat ne prikazuje realan tijek meča, on je sjajno servirao i bolje igrao u prvom i dobrom dijelu drugog seta. Imao je sjajne šanse i htio bih da mu još jednom čestitate za sve što je danas napravio. Ovo je bilo njegovo prvo polufinale Grand Slama i vidjeli ste da je bio jako emotivan, a vidjet ćete ga sigurno u završnici u budućnosti jer je izvanredan igrač - nahvalio je Novak mladog Kanađanina.

Đoković je danas opasno visio, ali borio se kao lav u trenucima kada ga nije išlo i kada je Shapovalov imao break. Isplatilo mu se. 

- Toliko puta sam rekao i ponovit ću sada da je ovo moj omiljeni turnir i moj omiljeni teren, nema povlačenja, kada izađeš na teren o kojemu si sanjao kao dječak moraš dati maksimum. Na svakom meču i onda da ćeš vidjeti što će biti. Odustajanje nikada nije bila opcija - rekao je srpski tenisač.

U nedjelju ga čeka sedmo finale Wimbledona i prilika za 20. Grand Slam naslov. A s druge strane stajat će Matteo Berrettini. 

- U ovoj fazi moje karijere Grand Slamovi su mi sve. Bio sam privilegiran da ispišem povijest sporta koji volim i ispunjava mi srce svaki put kada čujem da se nešto povijesno događa i kada je ulog veliki i moram biti uravnotežen i da za mene postoji samo onaj sljedeći meč i da ne razmišljam ni o čemu drugome. Izlazak na teren u finalu je zaista nešto posebno. Oprostite, mnogo pričam - završio je Đoković.

Idi na 24sata

Komentari 170

  • dusansk 09.07.2021.

    Novak je bukvalno ubio svu konkurenciju u tenisu. Sto se kaze - “presao je igricu”.

  • zelena mamba 09.07.2021.

    Nole ti pobijediš talijana a talijani engleze

  • Konjushar 09.07.2021.

    Poludili Talijani, košarkaši pa nogometaši pa sad Berrettini haha

Komentiraj...
Vidi sve komentare