Obavijesti

Sport

Komentari 170

Đoković u finalu Wimbledona! Nije igrao najbolje, a slavio 3-0

Đoković u finalu Wimbledona! Nije igrao najbolje, a slavio 3-0

Najbolji tenisač svijeta malo se mučio, Shapovalov je imao svoje prilike, ali Novak je pokazao kakav je mentalni stroj. 'Dao gas' kad se lomio set i na kraju s 'laganih' 3-0 izborio finale protiv Berretinija

VIDEO

Spašavao je set na protivnikov servis pa spašavao pet break lopti da bi iskoristio jednu jedinu, a onda u trećem setu u posljednjem servis gemu protivnika napravio break za novo finale Wimbledona! Prvi tenisač svijeta Novak Đoković slomio je Denisa Shapovalova s 3-0 u setovima (7-6(3), 7-5, 7-5).

Wimbledon

Došao je do tog jubileja, odnosno 30. finala na Grand slam turnirima i prilike za 20. titulu za malo manje od tri sata, ali mora priznati da na terenu nije izgledao najbolje. Ipak, kad ne izgledaš najbolje i kad pometeš protivnika onda si zasigurno - Novak Đoković. Prvi tenisač svijeta je u prvom setu spasio sve u kritičnom trenutku pa slavio u tie breaku.

Wimbledon

Nakon toga, Novak je nastavio 'kidati živce' svojim navijačima, trenerima, ali i samom sebi. Bilo je tu krasnih ideja, ali i za njega nekarakterističnih promašaja. No, Shapovalov je griješio u svom stilu, a Novak je i drugi set priveo kraju kad je bilo najbitnije, a onda je Kanađanin 'zaštekao'.

Wimbledon

Izgubio je servis kod rezultata 5-5, a Đoković to ne prašta. Uzeo je i drugi set, a zatim i treći set na identičan način te izborio finale protiv Talijana Mattea Berrettinija koji je s 3-1 ( 6-3, 6-0, 6-7(3), 6-4) u setovima nadigrao Poljaka Huberta Hurkacza.

Wimbledon

Finale je na rasporedu u nedjelju od 15 sati, a Đoković je u lovu na svoju 20 titulu na GS turnirima s čime bi se izjednačio s Federerom i Nadalom koji imaju isto toliko.

- Rezultat ne prikazuje realan tijek meča, on je sjajno servirao i bolje igrao u prvom i dobrom dijelu drugog seta. Imao je sjajne šanse i htio bih da mu još jednom čestitate za sve što je danas napravio. Ovo je bilo njegovo prvo polufinale Grand Slama i vidjeli ste da je bio jako emotivan, a vidjet ćete ga sigurno u završnici u budućnosti jer je izvanredan igrač - nahvalio je Novak mladog Kanađanina.

Đoković je danas opasno visio, ali borio se kao lav u trenucima kada ga nije išlo i kada je Shapovalov imao break. Isplatilo mu se. 

- Toliko puta sam rekao i ponovit ću sada da je ovo moj omiljeni turnir i moj omiljeni teren, nema povlačenja, kada izađeš na teren o kojemu si sanjao kao dječak moraš dati maksimum. Na svakom meču i onda da ćeš vidjeti što će biti. Odustajanje nikada nije bila opcija - rekao je srpski tenisač.

Wimbledon 2021 - Day Eleven - The All England Lawn Tennis and Croquet Club

U nedjelju ga čeka sedmo finale Wimbledona i prilika za 20. Grand Slam naslov. A s druge strane stajat će Matteo Berrettini. 

- U ovoj fazi moje karijere Grand Slamovi su mi sve. Bio sam privilegiran da ispišem povijest sporta koji volim i ispunjava mi srce svaki put kada čujem da se nešto povijesno događa i kada je ulog veliki i moram biti uravnotežen i da za mene postoji samo onaj sljedeći meč i da ne razmišljam ni o čemu drugome. Izlazak na teren u finalu je zaista nešto posebno. Oprostite, mnogo pričam - završio je Đoković.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 170
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića