To je to što me zanima!

Đokovića prijavili za ATP Cup, pod srpskom zastavom debitira vojvođanski Hrvat Sabanov

Australian Open počinje 17. siječnja, a Đoković bi u Sydney trebao stići najkasnije do 16. prosinca jer svaki putnik koji uđe u Australiju mora pokazati potvrdu o cijepljenju ili provesti 14 dana u karanteni
Vidi originalni članak

Prvi tenisač svijeta Srbin Novak Đoković nalazi se na popisu reprezentativaca uoči nadolazećeg ATP Cupa u Sydneyu, objavili su organizatori.

POGLEDAJTE VIDEO: Đoković i Boban slavili na Wembleyju

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Osvajač 20 Grand Slam titula ranije je doveo u pitanje svoje sudjelovanje na prvom Grand Slam turniru Australian Opena, odbivši odgovoriti je li cijepljen protiv koronavirusa, koji je uvjet za ulazak u australsku državu Victoria. Đoković je prošlog tjedna, nakon poraza u polufinalu Davis Cupa od Hrvatske, rekao da će "vrlo brzo" objaviti odluku o nastupu na Australian Openu.

ATP kup nije nametnuo obvezu cijepljenja, ali svaki putnik koji uđe u Australiju mora pokazati potvrdu o cijepljenju ili provesti 14 dana u karanteni. Necijepljeni igrač stoga bi trebao stići u Sydney najkasnije do 16. prosinca.

Uz Đokovića, Srbiju će na ovom turniru predstavljati Dušan Lajović, Filip Krajinović, Nikola Čačić i Matej Sabanov, a Srbija se natječe u skupini A s reprezentacijama Norveške, Čilea i Španjolske.

Matej Sabanov i njegov brat Ivan (29), relativno su sporo napredovali prema vrhu, a najbolje godine odlučili su provesti pod paskom drugog teniskog saveza. Žalila su se braća još nakon osvojenog prvog Challengera da nikad nije bilo financijske podrške od strane HTS-a kao što je običaj u drugim zemljama.  Svojevremeno su isticali da su najbolje moguće uvjete dobivali kod prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića pa su se očito odlučili krenuti tim putem. 

Na ATP kupu neće sudjelovati samo dvojica igrača od 20 najboljih na svijetu, a to su Španjolac Rafael Nadal i Švicarac Roger Federer.

Naslov će braniti selekcija Rusije koja će igrati u istom sastavu u kojem su osvojili Davis Cup, s drugi tenisačem svijeta Danilom Medvjedevim i Andrejem Rubljovom.

ATP Cup održat će se od 1. do 9. siječnja, a Hrvatska ne sudjeluje na ovom natjecanju.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • uboica 07.12.2021.

    Debitira Srbin Sabanov .

  • nokia8 07.12.2021.

    Nole legendo, sta god da odlucis tu smo da te podrzimo. Nole je ponos svih Srba i Srbije!

  • Janka Puszta 07.12.2021.

    Kakve veze ima kaj debitira Vojvođanski Hrvat. To mi još nije jasno, pa valjda debitira dečko imena i prezimena i za Reprezentaciju servije. To je to. Poslje cvilite o toleranciji, a vi brojite krvna zrnca. Dok Đoković osvoji Grand slam, napišite da napol Crnogorac napol Hrvat osvaja. Dečko igra i njegov brat igraju z Serviji i tu je kraj priče. Sve najbolje njima

Komentiraj...
Vidi sve komentare