To je to što me zanima!

Doktor Nemec: Ništa čudno što je Raketa već zaigrao za Barçu

ISTEGNUĆE Nisam lud riskirati s igračem koji ima istegnuće mišića, kaže dr. Boris Nemec o Ivanu Rakitiću, koji je nastupio za Barcelonu samo četiri dana nakon gostovanja Hrvatske u Turskoj
Vidi originalni članak

Ivan Rakitić u utorak nije zbog problema sa zadnjom ložom igrao za Hrvatsku u Turskoj. Četiri dana kasnije zaigrao je za Barcelonu u pobjedi protiv Espanyola 5-0. Briljirao je Raketa s dvije asistencije u katalonskom derbiju.

- Normalno je da je Raketa već igrao. Bilo je prošlo već šest dana od utakmice protiv Kosova. Radilo se samo o lakšem istegnuću - rekao nam je dr. Boris Nemec.

Boris Nemec dugogodišnji je liječnik hrvatske nogometne reprezentacije. Ima veliko iskustvo, znanje i jako je cijenjen.

- Pa nisam lud da riskiram s igračem koji ima istegnuće mišića, da mu savjetujem da igra i da riskira to da mu pukne mišić. Bilo je logično da Rakitić propusti utakmicu u Turskoj. Zbog toga što se radilo o lakšem istegnuću, mogao je igrati nekoliko dana nakon toga - kaže Nemec.

Svašta je proživio

Prema riječima doktora Nemeca, nije bilo čudnesnog ozdravljenja. Rakitiću je jednostavno istegnuće prošlo i u Barceloni su procijenili da on može igrati protiv Espanyola.

Ivan za hrvatsku reprezentaciju igra deset godina. Koliko mu je stalo do “kockastih”, govori i to što je zbog Hrvatske dobivao na desetke prijetnji smrću. Podsjetimo, igrao je Raketa za mladu reprezentaciju Švicarske, a onda je izabrao da će igrati za seniore Hrvatske.

- Sve je počelo telefonskim pozivima mojim roditeljima: ‘Jugo-gov.., odje... iz Švicarske’ - ispričao je jednom prilikom naš veznjak.

“Radilo se o lakšem istegnuću i zbog toga je mogao igrati za Barçu” - dr. Nemec pojašnjava zašto je Rakitić zaigrao

S vremenom su stvari bile i gore, počela su stizati i strašna pisma.

- Dobio sam više pisama s novinskim isječcima. Moja je glava bila precrtana crnim križem, iznad čega je pisalo: ‘Ivane, mrtav si’. Dobio sam desetak takvih pisama, a jednom mi je poslana i karta za Zagreb u jednom smjeru - dodao je u intervjuu Raketa.

Obitelj mu je bila u strahu.

- Najgore od svega bilo je to što je zbog mene patila moja obitelj. Sestra mi je tad imala 12 godina, mnogo je plakala, bila je tužna - rekao je Rakitić. 

Toliko o tome koliko je Ivanu stalo do Hrvatske. Najlakše je nakon nekoliko loših partija i neodigrane utakmice protiv Turske napadati ovog sjajnog veznjaka, koji je uvijek davao sve od sebe za “kockaste”.

“Ne, nisam Rakitiću mogao savjetovati, pa nisam lud da riskiram...” - o Ivanovu neigranju protiv Turske u kvalifikacijama

Imao puno ozljeda

Istina, u ovim kvalifikacijama zbog ozljeda nije odigrao previše utakmice. Nastupio je samo u četiri od osam utakmica. Nije igrao na gostovanjima kod Kosova, Finske, Islanda i sad Turske. Igrao je samo u domaćim utakmicama.

Nadamo se kako će Ivan biti potpuno zdrav za dvije listopadske utakmice. Trebamo ga u pravom izdanju protiv Finske i osobito protiv Ukrajine u Kijevu. Od Rakete s pravom očekujemo velik doprinos i nadalje.

Rakitiću su u Švicarskoj prijetili smrću kad je odabrao da će igrati za Hrvatsku. Toliko o tome koliko mu je stalo do domovine

Idi na 24sata

Komentari 49

  • Jacksss 11.09.2017.

    pa normalno, ovi domoljubi ne mogu shvatit da mu je Barca sada dom i stalni posao i karijera i placa.. zasto bi riskirao iziritirati ozljedu za par utakmica hr reprezentacije, pa da mu onda pola sezone u stalnom klubu u kojem igra cijelu godinu bude upropasteno.... realno, sta hrvatska radi i riskira za njega???

  • assassins 3 11.09.2017.

    Ma rakitic je kriv.A ne mamic koji diktira HRV.Reprezentacijom postavlja Cacica Amaterskog trenera,prilike ze igru ne dobivaju pasalic,pa i Brekalo koji eto Stutgartu valja a nama nevalja,Rakitic je kriv sto trener nema pojma.Turska zemlja broji 80.mil.stanovnika pa dali trenersko mjesto strancu,A kod nas MAMIC glavni pa gospodo to je vama normalno,ovako bice jos gore dolazice ogorceni navijaci pravice nerede nazalost igraca koji nisu krivi,nego citav taj mafijaski lanac u HRV.Nogom.I nazalost sto sve to moramo da gledamo i pravimo se ludi.

  • čoviksjuga 11.09.2017.

    Većini se a Rakitiću pogotovo već odavno za repku igra samo na velikim natjecanjima. Ali je problem u tome što treba nekako doći na ta natjecanja !? E za to bi trebali se pomučiti neki drugi i potucati po nekakvom Islandu, Turskoj itd. itd. A što se tiče prijetnji zbog igranja za Hrvatsku. ako ih je itko imao i dobivao onda je to Ivanišević i to za vrijeme rata 90-tih, ali ih je istrpio sve i krv prolio za dvije hrvatske olimpijske medalje u barceloni da mu se na dodjeli nije pojavio niti jedan naš " HR sportskih funkcionera". I sada je Raketa kao nekakav heroj ? Svaka mu čast na svemu što je dao za repku, ali ako mu se više ne igra neka se zahvali i više ne dolazi. A ne da čeka da drugi odrade kvalifikacije pa da se onda pojavi na SP-u.

Komentiraj...
Vidi sve komentare