To je to što me zanima!

Domagoj Duvnjak: Koljeno još boli, ali neće me to zaustaviti

Baš kao što je prije devet godina nacija strepjela nad Ivanom Balićem, koji je prvenstvo čekao nespreman zbog kronične boli u leđima, ove godine svi drhte nad Domagojevim zdravljem
Vidi originalni članak

Kad je prije devet godina hrvatska rukometna reprezentacija igrala uvodnu fazu Svjetskog prvenstva u Splitu, Domagoj Duvnjak živio je u sjeni najboljeg igrača na svijetu Ivana Balića. Rukometni genijalac bio mu je uzor, ali i netko tko je preuzimao na sebe većinu tereta, što je tada mladom Duvnjaku omogućilo da igra bez pritiska. Danas, devet godina kasnije, Domagoj je u Ivanovoj ulozi, on je vođa, on je taj od kojeg se očekuje da potegne i olakša posao drugima.

- Eto, i ja sam ostario, tada sam imao 21 godinu, i svo ovo vrijeme sam bio u Njemačkoj. Dosta sam odigrao utakmica, dosta sam iskustva nagomilao... Teško mi je govoriti o sebi i usporediti svoju ulogu i igru tada i danas, ali jedno je sigurno, tada smo obojica stvarno odigrali odlično prvenstvo. Nadam se da ću i ovo odigrati na jednako visokom nivou - kaže Domagoj, koji baš kao i većina igrača koji su tada bili dio reprezentacije, prvenstvo pamti po atmosferi na tribinama.

[FOTO] SPALADIUM ĆE GORJETI Kauboji u Splitu, Červar tvrdi: Tu gubi i reprezentacija svijeta!

- Bilo je baš nevjerojatno, ali siguran sam da će ove godine biti još i bolje, ako je to uopće moguće, jer ono je bilo baš nezaboravno.

Baš kao što je prije devet godina nacija strepjela nad Ivanom Balićem, koji je prvenstvo čekao nespreman zbog kronične boli u leđima, ove godine svi strepe nad Domagojevim zdravljem. Operacija lijevog koljena obavljena u dogovoru s njegovim Kielom te dugotrajan i zahtjevan proces oporavka su za njim, no još uvijek ni sam ne zna koliko može, jer je pauza od gotovo osam mjeseci sigurno ostavila traga.

- Koljeno je za sada dobro, treniram i igram normalno, jedino što nakon napora još uvijek osjećam malu bol. No liječnici me uvjeravaju da je to normalno i da će bol s vremenom proći. Radit ću paralelno terapiju i treninge, liječnici su uvjereni da ću za desetak dana biti potpuno zdrav. Iskreno, ne znam ni sam koliko sam spreman, sigurno da nisam na 100%, ali blizu sam, vjerujem da ću biti za koji dan. Još je deset dana do početka prvenstva, još se puno toga može popraviti. Možda nekome izgleda malo, ali to je u ovom našem poslu jako puno vremena...

VIDEO Mirko, nije ti lako: Kako izgleda kad ti pucaju Jaganjac i ekipa

Iako su iz Kiela sve do nedavno tražili da Domagoj uopće ne ide na EP, to za njega nije uopće bila opcija, odmah je najavio kako će igrati ako koljeno bude dobro. Dogovor je da na početku igra koliko može, pogotovo u susretima u kojima Hrvatska ima prednosti.

- To treba pitati izbornika, na njemu je da odluči koga će i koliko koristiti - kaže Duvnjak, koji se nije želio upuštati ni u prognozu ishoda Eura, a pogotovo ne najaviti je li Hrvatska napokon spremna za jedinu medalju koja joj nedostaje u kolekciji - zlato s Europskog prvenstva.

- Naš primarni cilj je prenijeti četiri boda u drugi krug, a onda će sve biti lakše. Idemo korak po korak, a već će utakmica protiv Crne Gore pokazati gdje smo. I u toj utakmici ćemo ići na pobjedu, ali najbitnije je da svi ostanemo zdravi, da se nitko ne ozlijedi te da početak prvenstva dočekamo u najboljoj formi. Osobno, jedva čekam početak prvenstva i tu euforiju koja nas prati svake godine.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • el magnifico 03.01.2018.

    Duvnjak je velik igrač i svjetski kvalitet koji uvijek čini razliku. Međutim, od njegove 22-23.god se sluša kako je ozljeđen i kako je upitan ,ali i kako će stisnuti zube i zaigrati na EP,SP i OI. Ja znam da je rukomet jedan od najbrutalnijih sportova i da svaki kontakt s onim zvjerima od preko 100 kg može ozbiljno ozljediti...no stvarno mi postaje naporno slušati iz turnira u turnir te iste izjave o njemu, ali i drugima. Kao da Hansena, Karabatića, i ostale isto ne muče ozljede. Ispadamo na početku slabi. Kao da tražimo već sada alibije. Peru Metličića ni prst u oko nebi zaustavio, Balića nikad nisam čuo da je govorio o svojim ozljedama,Lac je znao igrati s polomljenim prstom desne ruke...i jedna još scena. Na EP 2008, pobjedili smo u polufinalnom trileru Francuze. Obrana u zadnjoj sekundi i sve to. U toj utakmici Kaleb je igrao fenomenalno u svim segmentima, no lomili su ga na sve načine i u napadu i obrani. I laktovima i šakama i bacanjem. Na kraju je jedva dao izjavu, nije mogao disat i na pitanje novinara odgovorio "Spreman ću bit za finale". Finale nije dočeka, dijagnoza je pokazala napuknuće rebara nastalih pri jednom duelu. Cjenim ih sve i znam da stvarno trpe, ali treba zadržati hrabrost jer protivnik neće tebe sažaljevat. Samo to. Vjerujem svejedno da će Domo opet odigrat odličan turnir :)

  • petar233 03.01.2018.

    Uvijek njega nešto boli,najmucniji i najdosadniji igrač kojeg sam gledao,ustaj baliću i dalje ćeš bolji biti !

  • lambro 03.01.2018.

    Kak karabatica nista ne boli

Komentiraj...
Vidi sve komentare