To je to što me zanima!

Donna nastavlja: Vekić dobila i bivšu najbolju tenisačicu svijeta

Presudila je vjera da je mogu pobijediti. Izgubila sam od nje šest puta zaredom. Vjerovala sam u svoje udarce i isplatilo se. Ona je odlična igračica, objasnila je hrvatska tenisačica nakon slavlja
Vidi originalni članak

Hrvatska tenisačica Donna Vekić (WTA - 77.) plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u San Diegu, gdje je u srijedu sa 6-3, 6-2 svladala Čehinju Karolinu Pliškovu (WTA - 22.) za 74 minute.

Bio je to njihov osmi međusobni dvoboj u kojem je 26-godišnja Osječanka prekinula niz 30-godišnje Čehinje od šest uzastopnih pobjeda.Vekić je čak pet puta oduzela servis Pliškovoj u prvom setu, u kojem je češka tenisačica držala samo jednom osvojila gem na početnom udarcu, kad je Donna već vodila sa 5-1.

U drugom setu je rezultatska ravnoteža trajala do 2-2, a onda je Vekić nanizala četiri gema i prvi put nakon kvalifikacija za US Open 2012. uspjela pobijediti Karolinu Pliškovu te smanjiti zaostatak u međusobnim dvobojima na 2-6.

- Presudila je vjera da je mogu pobijediti. Izgubila sam od nje šest puta zaredom. Vjerovala sam u svoje udarce i isplatilo se. Ona je odlična igračica. Triput me pobijedila prošle godine, zadnji je poraz bio jako bolan. Jako sam sretna zbog ove pobjede - izjavila je hrvatska reprezentativka kojoj je ovo bio već četvrti meč u San Diegu, a još uvijek nije izgubila set.

Iz kvalifikacija je došla do svog četvrtog četvrtfinala u ovoj godini, a tamo ju čeka pobjednica dvoboja između Amerikanke Sloane Stephens (WTA - 52.) i treće nositeljice turnira, Bjeloruskinje Arine Sabalenke (WTA - 5.).

WTA San Diego - 2. kolo

DONNA VEKIĆ (HRV) - Kristina Pliškova (Češ) 6-3, 6-2

Idi na 24sata

Komentari 3

  • T'jt-šmznm 14.10.2022.

    Ovakav forehand je odličan primjer za ‘uzgajanje’ ozljeda.

  • T'jt-šmznm 14.10.2022.

    Dajte molim vas stavite jednom sliku Donne kako udara backhand. Uvijek stavljate neke slike di udara forehand, a tako je nezamislivo ružan... jednostavno nije za gledat. Unaprijed vam zahvaljujem.

  • Nameless 13.10.2022.

    Bljesne ona tu i tamo, ali u suštini karijera obilježena nekonstantnim rezultatima i vezom s Wawrinkom 😌

Komentiraj...
Vidi sve komentare