To je to što me zanima!

Drama ide dalje! Prvaci preko Lowryja izborili sedmi susret

Bio je to totalno podjednak meč u kojem je svaka momčad imala svoje dvije četvrtine. U prve dvije dominirao je Boston koji je imao i prednost od 12 razlike. A onda je stvar riješio majstor Lowry...
Vidi originalni članak

Košarkaši Miamija još će malo pričekati na protivnika u finalu Istočne konferencije. Aktualni prvaci Toronto Raptorsi su u izvanrednoj utakmici, a možda i u utakmici sezone, pobijedili Boston (125-122) nakon dva produžetka i izborili sedmu utakmicu nakon koje ćemo znati putnika u konferencijsko finale.

Imao je Boston 2-0 i 3-2 u ovoj seriji, ali Kanađani ne žele samo tako pustiti Larry O'Brien trofej. 

Bio je to totalno podjednak meč u kojem je svaka momčad imala svoje dvije četvrtine. U prve dvije dominirao je Boston koji je imao i prednost od 12 razlike. Raptorsi su to tricama istopili pa preuzeli inicijativu u trećoj i četvrtoj četvrtini. No falilo im je nešto, nisu uspjeli napraviti razliku, a Boston je cijelo vrijeme disao za vratom. Na kraju je drama otišla u produžetke.

I tamo isti scenarij. Sve dok loptu u svoje ruke nije uzeo sjajni Kyle Lowry. Čekao je Kembu Walkera na trici, ušao u reket, okrenuo se i iz skok šuta pogodio čisti koš za 123-119 11 sekundi prije kraja što je odlučilo pobjednika. Nevjerojatni Lowry bio je i najbolji pojedinac u redovima aktualnog prvaka s 33 koša, šest asistencija i osam skokova, a pomoć je imao od Powella i VanVleeta koji su zabili 23 i 21. Boston je propustio meč loptu, a Tatum i Brown nisu imali pravu podršku. Jayson je ubacio 29 koševa uz 14 skokova i devet asistencija, a Jaylen je dodao 31 koš uz 16 skokova i dvije asistencije.

Odlučujući susret igra se 12. rujna u tri u noći, a tada će Miami saznati protivnika u konferencijskom finalu. Što reći, nakon fantastičnih utakmica u polufinalima, vjerojatno nas čeka i prava bomba u finalu. 

Nakon poraza od Denvera, L.A Clippersi kao da su se naljutili i došli na korak od konferencijskog finala. Pobijedili su Nuggetse 96-85 i došli do vodstva od 3-1. Bio je to susret u kojem se znao pobjednik od samog početka. Denver je vodio samo jednom, i to 1-0, a nakon toga su Clippersi preuzeli kontrolu i vodili od početka do kraja. U drugoj četvrtini su imali i po 18 koševa prednosti, no upali su u crnu rupu nakon čega je Denver izjednačio na 48-8 početkom treće četvrtine. Ali to je bilo sve od Jokića i ekipe. Clippersi su opet uhvatili putanju, dominirao je sjajni Kawhi Leonard koji je opet bio konstantan na obje polovice parketa.

Na kraju je ta pobjeda mogla biti i uvjerljivija, stali su Clippersi na kočnicu, ali najbitnija je ta druga pobjeda (96-85) i vodstvo u seriji od 2-1. Izvanredni Leonard zabio je 30 uz 11 skokova i devet asistencija, a kod Denvera je najbolji bio Nikola Jokić s 26 koševa, 11 skupljenih skokova i šest asistencija.

Nuggetsi ipak nisu mogli bez Jamala Murraya kojeg su Clippersi u potpunosti zaustavili. Imao je Jamal 18 koševa, a uz takav njegov učinak, nemoguće je da Denver išta napravi protiv Kawhija i ekipe.

Ivica Zubac opet je počeo u startnoj petorci i skoro došao double-doublea. Zabio je 11 poena i uhvatio devet skokova.

Sljedeći susret igra se 12. rujna u 00.30.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • W Caffe 10.09.2020.

    Uh,koja utakmica u p.m.i radi ovakvih utakmica se gleda nba do 4h ali ovi suci u cijelom ovome turniru kao da su zaraženi koronom..

  • wall06 10.09.2020.

    toronto refs....sramotno sudjenje i navlacenje

  • potparol .at.fr 10.09.2020.

    Ni kod jedne playoff ekipe nisam pogrijesio kao kod Reptorse. Mislio sam da su im sanse protiv Celticsa kao Netsima protiv njih u prvom kolu. Istina, dvoboj je tako i krenuo... ali borba koju igraci pokazuju jer primjer mnogima. Nakon titule lani, da su ti isti igraci uspjeli naci motiv za igru na ovoj razini, svaka cast!! Treneru skidam kapu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare