To je to što me zanima!

Drama u finalu Eurolige: CSKA u produžetku do sedme titule...

CSKA je u finalu Eurolige imao 21 koš prednosti protiv Fenerbahčea. Turska momčad se vratila te izborila produžetke. CSKA na kraju slavi 101-96
Vidi originalni članak

Košarkaši moskovskog CSKA svladali su u produžetku turski Fenerbahče sa 101-96 (22-20, 28-10, 19-23, 14-30, 18-13) u finalnoj utakmici Eurolige odigranoj u Mercedes-Benz Areni u Berlinu te osvojili svoj sedmi naslov praka Europe, a prvi nakon 2008. godine.

Pobjeda momčadi koju su predvodili najkorisniji igrač Eurolige Nando De Colo s 22 koša uz sedam asistencija i Miloš Teodosić s 19 poena i sedam asista, ostvarena je tek u dramatičnoj završnici, iako su Moskovljani na poluvremenu imali 20 koševa prednosti (50-30).

CSKA imao 21 koš prednosti

U 27. minuti prednost CSKA bila je +21 (60-39) i ništa u igri Fenerbahčea nije ukazivali na mogući preokret. No, Željko Obradović je uspio dovesti svoju momčad do velikog preokreta u posljednjoj četvrtini.

Turska momčad je zaigrala bolju obranu, a ruskoj momčadi se skoro o glavu obila taktika čekanja kraja utakmice u kojoj su izgubili napadačku lakoću i ubojitost koju su imali u prvih 30 minuta dvoboja.

Fenerbahče je nakon pogođenih slobodnih bacanja Sloukasa 21 sekundu prije isteka 40. minute poveo s 83-81, da bi na suprotnoj strani prekaljeni ruski reprezentativac Viktor Hrjapa postigao koš vrijedan produžetka nakon što je priskočio u napadu poslije promašaja za tricu De Coloa.

Fener izborio produžetke

U produžetku je ipak momčad Dimitrisa Itudisa uspjela dovršiti ono što joj nije uspjelo u regularnom dijelu utakmice. Tako je dugogodišnji pomoćnik Željka Obradovića, s kojim je osvojio pet naslova europskog prvaka u Panathinaikosu, došao do prvog samostalnog trofeja pobijedivši u finalu svog učitelja kojemu je to prvi poraz nakon perfektnih 8-0 u euroligaškim finalima.

Igrači CSKA su imali više mirnoće u ključnim trenucima i pogađali su slobodna bacanja (30/32), za razliku od Turaka (27/39). U tim je promašajima prednjačio češki reprezentativac Jan Vesely (1/10). Najbolji strijelac Fenera bio je Bobby Dixon sa 17 košea, po 16 su ubacili Luigi Datome, Pero Antić i Ekpe Udoh koji je tome dodao i 11 skokova te četiri blokade.

Uz spomenute De Coloa i Teodosića, važnu su ulogu u pobjedi CSKA odigrali Kyle Hines sa 15 koševa, Cory Higgins sa 12, Andrej Voroncevič s 11 i Viktor Hrjapa sa 10.

U utakmici za 3. mjesto Lokomotiv Kuban je svladao Laboral Kutxu našeg trenera Velimira Perasovića sa 85-75.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • The_Man 16.05.2016.

    fener da igra 10 tekmi s cska dobili bi ih 9 al ovu su popušili

  • kamen1983 15.05.2016.

    kolko je kiriljenko uvalija

  • Mthesecond 15.05.2016.

    Luda utakmica...S 50:30 na poluvremenu,Rusi dominirali,sve išlo na njihov mlin,Turci izgledali ko razbijena vojska...Baš čudno s obzirom na njihove dosadašnje predstave (mislim da su s metlom počistili Real Madrid prije toga,prije final foura) dobra su ekipa...Ja rekoh zar je moguće da su tako pali,da su se predali,pomislio da će teže nastradati...I onda se desio taj ludi rasplet :)) Čak se Cska izvukao u zadnjim trenutcima regularnog dijela,izborio taj produžetak uz puno sreće,jedan težak koš dali...I na kraju su malo po malo došli na svoje u produžetku...I burno to proslavili..Predsjednik Cska bio na tribinama i bio blijed ko krpa dok se lomio rezultat,nije davao znakove života :)) Al kad je tekma završila čovjek je doslovno urlao,sretan nakon svega što su mu priuštili,sve je izbacio iz sebe :))) A i trener nije znao što priča,glasan bio i on,zahvaljivao svima od reda...sretni ko mala djeca svi skupa :)) ali ih je još uvijek neko bunilo pratilo :))) Takvo slavlje još nisam vidio :)) Dva finala su izgubili prije toga u zadnjoj sekundi pa nije ni čudo da su bili tako euforični :)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare