To je to što me zanima!

Drama u Mostaru! Bivši igrači HNL-a nakon penala Zrinjskom prvi put donijeli prolazak u LP

Bilo je više od 35 stupnjeva kada je počela utakmica u Mostaru. Zrinjski je ispustio dva gola prednosti, kao i gol prednosti u produžecima nakon gola Tomislava Kiša. Urarte se još jednom vratio, pa ipak pao u penalima
Vidi originalni članak

HŠK Zrinjski po prvi je put u drugom pretkolu Lige prvaka! Zrinjski je do prolaza došao nakon lutrije penala i utakmice u kojoj su protiv Urartua ispustili dva gola prednosti u regularnom dijelu utakmice i vodstvo u produžecima.

Podsjetimo, Zrinjski je u prvoj utakmici u Armeniji slavio s 1-0, a Urartu je s 3-2 u Mostaru izborio raspucavanje penala. 

Tomislav Kiš, bivši nogometaš Hajduka, bio je neočekivani junak za Zrinjski. Ušao je u igru s klupe u produžecima, pa izborio i zabio penal za vodstvo Zrinjskog. Kasnije je bio precizan i u raspucavanju penala. S bijele točke također su bili precizni Hrvoje Barišić i Matej Senić, bivši igrači Slaven Belupa.

POGREŠKA U PRIJENOSU Sve je to tu negdje? U prijenosu su uz Rendulića umjesto grba Zrinjskog, stavili grb C. Zvezde

Utakmica u Mostaru odigrala se u vrlo teškim uvjetima. Temperatura je na početku utakmice bila 36 stupnjeva, a sudac Peter Kjaersgaard u 32. minuti sudio je time-out kako bi se igrači osvježili.

Domaćin je poveo u 27. minuti golom Nemanje Bilbije u 27. minuti. Zrinjski je na poluvrijeme otišao s ukupnim vodstvom od 2-0 i činilo se kako će bez puno drame osigurati plasman u drugo pretkolo Lige prvaka. Međutim, Urartu je preokrenuo golovima u 74. i 92. minuti i utakmica je otišla u produžetke.

IZMJENA PRAVILNIKA Nogometni savez BiH odlučio: Hrvatski igrači više nisu stranci!

Zrinjski je već u 93. minuti dobio penal nakon što je Tomislav Kiš pao u kaznenom prostoru nakon duela s protivničkim golmanom. Sudac na početku nije pokazao na bijelu točku, ali nakon intervencije VAR-a promijenio je svoju odluku, a Kiš je bio precizan i zabio penal za 2-2. 

U ovoj je utakmici debitirala VAR tehnologija u Bosni i Hercegovini! Naime, od ove sezone svi klubovi koji sudjeluju u kvalifikacijama za Ligu prvaka moraju na raspolaganju imati VAR tehnologiju. To nije slučaj u BiH Premier ligi. Činilo se da je Kiš, inače bivši nogometaš Hajduka, riješio utakmicu, ali Urartu je nakon dobre akcije i golom Maksimenka zabio za ukupnih 3-3 u dvoboju. 

Obje su momčadi odigrale oprezno u drugom produžetku i pitanje pobjednika odlučili su penali, u kojem su heroji bili igrači HNL-a. Zrinjski u drugom kolu čekaju boljega iz okršaja luksemburškog Hesperangea i Slovana iz Bratislave.

Zekić ispao iz Lige prvaka

Albanski prvak Partizani Tirana ispao je u prvom pretkolu od Bate Borisova. U Tirani je bilo 1-1 nakon što je Bate na domaćem terenu slavio s 2-0. Bjeloruski prvak tako je s ukupnih 3-1 prošao u drugu fazu. Bate je poveo golom Malkeviča, a Šestjuk je potvrdio prolaz u 102. minuti.

Podsjetimo, klupu albanskog prvaka preuzeo je Zoran Zekić nakon što je prekinuo suradnju sa Slaven Belupom. Međutim, Zekić i dalje može izboriti europski nogomet, Partizani će igrati kvalifikacije za Europsku ligu.

Današnji rezultati 1. pretkola LP

  • Struga - Žalgiris 1-2 (prva utakmica 0-0)
  • Šeriff - Farul Constanta 3-0 nakon produžetka (1-3)
  • TNS - Hacken 0-2 (1-3)
  • BATE - Partizani 2-0 (1-1)
  • Flora - Rakow 0-3 (0-1)
  • Maccabi - Hamrun 2-1 (4-0)
  • Zrinjski - Urartu 6-6 nakon jedanaesteraca (2-3, 1-0)
  • Breidablik - Shamrock 2-1 (1-0)
Idi na 24sata

Komentari 35

  • zivko5 20.07.2023.

    sretno Zrinjski

  • dite-s-mora2 19.07.2023.

    bravo hrvati iz herceg-bosne

  • kruti100 19.07.2023.

    Znači po naslovu zrinjski je ušel u ligu prvaka..

Komentiraj...
Vidi sve komentare