To je to što me zanima!

Drama u reprezentaciji Belgije: Courtois otišao uoči utakmice

Golman Real Madrida nije bio zadovoljan što je Lukaku bio kapetan protiv Austrije. Izbornik ne zna kakva je njegova budućnost u reprezentaciji, a Courtois tvrdi kako na put nije otišao zbog ozljede koljena
Vidi originalni članak

Ne cvjetaju ruže u reprezentaciji Belgije. Nakon što su ispali sa Svjetskog prvenstva i to nakon što ih je izbacila baš Hrvatska, nastavlja se loša atmosfera u reprezentaciji. Posljednja scena djelo je ponajboljeg svjetskog golman. Thibaut Courtois nije želio ići s reprezentacijom u Estoniju gdje Belgija igra treće kolo kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

IZBORNIK BEZ ZADRŠKE Dalić otvorio dušu: Smetam im ako kažem da sam vjernik, ako kažem 'hvala braniteljima'...

Izbornik Domenic Tedesco za utakmicu protiv Austrije kao kapetana je postavio Romela Lukakua. 

- Zajednički smo se dogovorili da će Romelu biti kapetan protiv Austrije, a Thibaut protiv Estonije. Svi su se s time složili, no Courtois je nakon utakmice odjednom htio razgovarati sa mnom. Rekao je da ide kući jer je razočaran i uvrijeđen. - rekao je izbornik Belgije.

OSVOJILI TROFEJ NAKON 11 GODINA Španjolci otkrili kako su slomili Hrvatsku na penale: Proučavao sam sve igrače osim Majera

- Otpočetka sam mu pokušao pokazati zahvalnost koju zaslužuje. Po meni je on najbolji golman na svijetu. Volim ga kao golmana, ali i kao čovjeka. Šokiran sam. - nastavio je Tedesco koji je izbornik postao u veljači.

Izbornik nije htio komentirati golmanovu budućnost u reprezentaciji.

- Nije vrijeme za razgovor o tome jer nas očekuje važna utakmica. Iduće utakmice su u rujnu, vidjet ćemo dotad.

POGLEDAJTE VIDEO Petković odbrusio novinarki: Daj pitajte me za intervju, budite pristojni. Neću vam dati

Nakon cijele priče, preko društvenih mreža se oglasio i Courtois, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Ovo poslijepodne sam bio iznenađen kada sam čuo trenerovu konferenciju za novinare u kojoj je dao djelomično i subjektivno izvješće o privatnom razgovoru koji smo imali nakon utakmice protiv Austrije. Želim jasno naglasiti da nije prvi ni posljednji put da razgovaram s trenerom o pitanjima koja se tiču svlačionice, ali prvi put da netko odluči to javno iznijeti. Duboko sam razočaran zbog toga, ali želim naglasiti da trenerove procjene nisu u skladu s stvarnošću.

U tom razgovoru sam ga, ne radi osobne koristi, zamolio da objasni i donese odluke kako bismo izbjegli situacije koje su nas u prošlosti oštetile, uvijek u potrazi za općim dobrom. Biti ili ne biti kapetan nacionalne momčadi nije hir ili nasumična odluka, to bi trebala biti njegova odluka i to sam mu pokušao prenijeti. Nažalost, nisam uspio u svojoj namjeri. Inzistiram da nisam ni u jednom trenutku tražio bilo što i da sam razgovarao s mojim suigračem Romeluom Lukakuom kako bih razjasnio sve okolnosti vezane uz ovu situaciju. Istovremeno želim naglasiti da nisam imao nikakve rasprave na sličnu temu s bilo kojim suigračem, kako se tvrdi.

Osim toga, jučer poslijepodne sam prošao pregled zbog problema s desnim koljenom. Medicinski tim mojeg kluba i nacionalne momčadi su bili u kontaktu i pregledali svu odgovarajuću dokumentaciju kako bi donijeli odluku o napuštanju kampa za treninge.


 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Xyster 20.06.2023.

    Ništa čudno, jedno od većih smeća u svijetu nogometa

  • paminjo 20.06.2023.

    malo je neozbiljno kapetansku traku dijeliti svakom jednu utakmicu, mora se znati tko je kapetan momčadi.. nije ta traka štafeta, radi ukrasa ili slično..

  • liliZG2.0 20.06.2023.

    meni ovo liči kao da novinari rade dramu, izvjestili malo laži koje kakti rekao jedan a možda niti nije , pa kakti rekao drugi a nije... i onda posvađaju sve sa svakim

Komentiraj...
Vidi sve komentare