To je to što me zanima!

Draženova voštana figura stigla u Zagreb: U prirodnoj je veličini

Bilo je u planu da na 28. godišnjicu Draženove smrti voštana figura u prirodnoj veličini bude predstavljena javnosti, ali sve je pomaknuto zbog korone te se u muzeju nadaju kako će u listopadu moći pred oči javnosti
Vidi originalni članak

Imao je 28 godina kad je prerano napustio svijet, a 28 godina kasnije je sjećanje na njega još uvijek živo, a tako će biti i - zauvijek. Dražen Petrović jedan je od najboljih hrvatskih košarkaša u povijesti, a na godišnjicu njegove smrti u muzej u Ciboni stigla je voštana figura u prirodnoj veličini.

RASTANAK S LEGENDOM Rađin zadnji susret s Draženom: Posvađali smo se zbog gluposti

Napravila ju je francuska dermoplastična kiparica Elisabeth Daynes koja je već povezana s Hrvatskom jer je nekoliko njezinih figura već u Muzeju krapinskih neandertalaca gdje je napravila rekontrsukciju sedamnaestočlane obitelji, a radila je i za najpoznatiji svjetski muzej voštanih figura Madame Tussaud.

Draženova je skupltura u procesu izrade bila otprilike godinu dana, a bilo je planirano da u Hrvatsku dođe i prije te da bude predstavljena na godišnjicu smrti, ali pandemija je poremetila planove. Svaki detalj na skulpturi ručni je rad, a cijene rekonstrukcija spomenute autorice kreću se od osam do čak 30 tisuća eura.

Novi je plan kako bi ista trebala biti predstavljena u Draženovom muzeju u Zagrebu negdje u listopadu, a nalazit će se u olimpijskim krugovima te će se pored svjetala okretati dok će na ekranima biti prikazivani isječci iz Draženove karijere.

DETALJI KOBNE VOŽNJE Odvela Dražena u smrt, ali za nesreću nije odgovarala: Vozila je preko 160 kilometara na sat

Prilikom izrade se pazilo na detalje te je sve napravljeno uz pomoć obitelji Petrović, a kako kažu u muzeju, i sama je Draženova majka Biserka rekla da ne može biti dugo u prostoriji s figurom jer ju previše podsjeća na sina.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • _Shedow. 07.06.2021.

    Naporni ste više svi mediji s njim i sličnima kao Proeski i ostali. Znao je komad napuhane plastike ubacivat u obreuč metalni IIIIIIIIIIIIII šta sad? Jel time nahranio milijune, nekome kuću izgradio, pomogo beskučniku, jel ćemo ga za sveca predložt radi toga? Njega i poznate glumce, sportaše,pjevače jer eto znaju pjevat ili glumit a gluma je u biti laganje, pretvaranje? Čemu toliko uzdizanje sve do kulta ličnosti? Time se vrijeđa svatko anoniman koji je možda od njega i njemu sličnih u 10 stvari bolji, plemenitiji čovjek ali je anoniman i zato nebitan?

  • darko122 07.06.2021.

    Ovaj ko da je oslobodio Hrvatsku, ni Franju toliko ne "guraju". Pa jel netko još igra košarku ili je to za uvijek.

  • bili__os2 07.06.2021.

    Ovo mi više vuče na Pit Samprasa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare