To je to što me zanima!

Drogbin brat, Robinho, Maicon, Ronaldo: Svi su bili u 1. HNL...

Među stotinama stranih nogometaša koji su dolazili u Hrvatsku, mnogi su nosili slavna imena. Od ove sezone u HNL-u su i Michael Jordan, Ronaldo, Mendy i Maicon, a u prošlosti ih je bilo još nekoliko
Vidi originalni članak

Maicon, Ronaldo, Michael Jordan... Ne, nije ovo popis neke sportske 'kuće slavnih'.

Imena su to nogometaša koji su ove zime stigli u 1. HNL, a nisu jedini s atraktivnim imenima i prezimenima poznatih osoba. U prošlosti ih je bilo još nekoliko.

Michael Jordan Nkololo (26) - Reprezentativac DR Konga je prije nekoliko dana stavio paraf na ugovor s Istrom 1961. Stigao je kao slobodan igrač nakon raskida ugovora s rumunjskim prvoligašem Hermannstadtom. Za svoju je domovinu nastupio pet puta te je zabio dva gola, a ima i veliko iskustvo igranja u prvom i drugom razredu francuskog nogometa. U Caenu je ovaj krilni igrač bio suigrač našem Ivanu Santiniju. Bit će dobar ako ima barem 10% sportskih kvaliteta svog imenjaka Michaela Jordana.

Maicon da Silva (25) - Ovaj desni bek stigao je iz talijanskog drugoligaša Livorna za koje je ove sezone u drugoj talijanskoj ligi nastupio u osam susreta u kojima je ostvario dvije asistencije. Da ironija bude veća, ovaj 'falš' Maicon igra na istoj poziciji kao Maicon Douglas Sisenando, legendarni nogometaš Intera i bivši brazilski reprezentativac.

Ronaldo Deaconu (21) - Sitan, brz i dinamitan. To je Rumunj Ronaldo koji je stigao u Goricu ove zime iz rumunjskog prvoligaša Chiajne. Tamo je u prvom dijelu sezone odigrao 14 utakmica u kojima je četiri puta asistirao za gol. Ponikao je u čuvenoj akademiji Gheorghea Hagija, 'Maradone s Karpata'. Put ga je kasnije odveo u Twente i Feyenoord, a tamo se kao i mnogi mladi igrači pomalo zagubio. U Gorici će pokušati revitalizirati karijeru i napraviti velike sportske rezultate poput svojih imenjaka Ronalda i Cristiana Ronalda.

Robinho (30) - Brazilski veznjak i imenjak čuvenog brazilskog krila Robinha obožava Hrvatsku u koju je stigao 2006. godine. Tada je omaleni (160 centimetara) veznjak potpisao za Međimurje, no u 1. HNL je odigrao tek jednu jedinu utakmicu (poraz od Hajduka 2-0). Kazao je kako mu je san slikati se s Nikom Kranjčarom koji ga je u tom susretu toliko impresionirao, a nije poznato je li mu to i pošlo za fotoaparatom. Danas igra u redovima niželigaša Omiša.

Joel Drogba (33) - U Zagreb je stigao 2007. godine, ali se u Kranjčevićevoj zadržao tek nekih tjedan dana. Nije prošao na probi pa je brže-bolje otišao u ukrajinski Metalurg Donjeck. Ni tamo se nije naigrao pa je brzo okačio kopačke o klin. Do danas će mu najveći uspjeh u životu ostati činjenica da je brat planetarno poznatog napadača Didiera Drogbe.

Jean-Philippe Mendy (31) - Francuski napadač već je gotovo godinu dana u Slaven Belupu iako je na travnjaku proveo zapravo samo šest mjeseci. Slaven ga nije stigao registrirati u prošlom zimskom prijelaznom roku jer su kasno stigli papiri iz njegovog bivšeg kluba Baniyasa. Mendy je sunarodnjak i prezimenjak lijevom beku Manchester Cityja Benjaminu Mendyju. Ove sezone je u 14 odigranih utakmica za 'farmaceute' zabio četiri gola uz dvije asistencije, a najbolje igračke dane proveo je u Mariboru.

Diego Santa Cruz (36) - Ovaj ofenzivac ostavio je solidan dojam u Zadru. Nastupio je za reprezentaciju Paragvaja u kojoj je s pozicije polušpice asistirao svom prezimenjaku, puno poznatijem Roqueu Santa Cruzu koji je igrao za Manchester City, Bayern, Betis, Malagu, Blackburn...

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 06.02.2019.

    I nitko nije od njih ni i od igrača. Ni do polovnjaka nisu došli kamol profi nogomet da igraju...

  • 06.02.2019.

    Čitam i ne vjerujem od čega se može napraviti članak. Jel sad može serijal o hrvatskim košarkašima koji su u osobnim imenima imali skrivene nazive biljaka?

  • 06.02.2019.

    Svi ovi neće vrijediti ko jedna noga prezimenjaka

Komentiraj...
Vidi sve komentare