To je to što me zanima!

Dudu se povjerio prijateljima: Nedostaje mi reprezentacija...

POPIS Hrvatski izbornik Ante Čačić danas će u 12.30 objaviti popis za Euro, a na njemu bi se mogao naći i Eduardo da Silva. Razmišlja da li prihvatiti poziv...
Vidi originalni članak

Volio bih opet zaigrati za Hrvatsku, nedostaje mi društvo iz reprezentacije, onaj osjećaj istrčati u hrvatskom dresu. Ali ne ovisi o meni, povjerio se Eduardo prijateljima.

Uh, kakva bi to priča bila. Ruku na srce, nema puno igrača koji su kod hrvatskih navijača ostavili takav trag, koji su igrali za Hrvatsku bez ijedne mrlje. Takav je Eduardo da Silva. Za Hrvatsku je u 64 utakmice zabio 29 golova oprostivši se od “kockastog” dresa nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Bio je nezadovoljan tretmanom kod Nike Kovača. Rekli bismo s razlogom, jer Kovač ga je na SP-u nepotrebno ignorirao. U to vrijeme Dudu je za Hrvatsku zabijao 0,49 golova po utakmici, više nego Messi i Ronaldo. Argentinac je za reprezentaciju zabijao 0,43, a Ronaldo 0,39 po utakmici.

Dudu je bio strašno ljutit, razočaran i odlučio je oprostiti se od reprezentacije. No državu u koju je stigao sa 16 godina i danas smatra svojom domovinom.

- Više sam Hrvat nego Brazilac. Kao nogometaš i kao ličnost formirao sam se u Hrvatskoj. Ali drago mi je što u Šahtaru igram s mnogo Brazilaca, lijepo je čuti materinji jezik - rekao je Eduardo.

I to je prava istina. Uostalom, trebali ste ga vidjeti nakon jedne utakmice Hrvatske u kvalifikacijama za SP u Brazilu. Slaveći pobjedu tamburaši su šetali od igrača do igrača. Bilo je tu svakakvih narudžbi, a kad su došli do Dudua, samo je kratko rekao:

- Molim vas, možete li odsvirati ‘Lijepa li si’?

Takav je Dudu. I kako god završilo s popisom lijepo je, barem na trenutak, sjetiti se Eduarda...

Idi na 24sata

Komentari 60

  • hocu.penziju 16.05.2016.

    zaboli me za Mamica Cacica Brbica hdz sdp i ostale " velike Hrvate" sa eurima u dzepu. Ovako mala zemlja mora biti ponosna na nase nogometase sto nas godinama bar u necemu drze uz bok veliki. Pozdrav Eduardu Srni koji su nas nosili i pozdrav Raketi i Luki STANDARDNIM PRVOTIMCIMA dva najveca kluba ikada. Momci igrajte za narod negledajte ni ljevo ni desno...

  • danec 16.05.2016.

    nema teorije da dudu pregazi svoju rijec. pa da je takav bio bi danas u dinamu, protiv cega ja nebi imao nista protiv:)

  • Silius 16.05.2016.

    Realno Dudu u ovakvoj formi zaslužuje poziv,ali ne poziv da sjedi na klupi ko u Brazilu nego da bude konkurentan,ako već ne može biti prvotimac da bude neki joker s klupe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare