To je to što me zanima!

Duel gol-mašina u Münchenu: Ronaldo protiv Lewandowskog

U drugoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka između Bayerna i Real Madrida snage će odmjeriti dva najbolja strijelca Europe proteklih godina - Cristiano Ronaldo i Robert Lewandowski
Vidi originalni članak

Večeras se igra druga polufinalna utakmica Lige prvaka u kojoj će se susresti Bayern München i Real Madrid te njihove najveće zvijezde Robert Lewandowski i Cristiano Ronaldo.

REAL U MUNCHENU Zidane: Nećemo se us**ti u gaće zbog Jamesa i Bayerna

Ronaldo ove sezone ruši sve rekorde u Ligi prvaka, dok je Bayernov Poljak zadubljen u borbu za Zlatnu kopačku s Messijem, Salahom...

Cristiano Ronaldo

Unatoč nešto lošijim predstavama na početku domaćeg prvenstva, Ronaldo je u ovom dijelu sezone postavio brojke drugima nedostižne. Fokusirao se na to da drugi dio sezone dočeka u najboljoj mogućoj formi, a moglo bi se reći i da je uspio. Jednostavno je teško pronaći utakmicu u kojoj se Portugalac nije upisao na listu strijelaca.

  • Golovi u La ligi: 24
  • Golovi u Ligi prvaka: 15
  • Golovi u Svjetskom klupskom prvenstvu: 2
  • Golovi u Super kupu: 1
  • Ukupno: 42

Njegov učinak ove sezone ući će u povijest Lige prvaka, a dogovoreni odmori sa Zidaneom doveli su ga do nevjerojatne statistike - postigao je čak 42 gola u 39 odigranih utakmica.

Ovo ga čini boljim i od Messija, koji ima 40 golova u 50 utakmica te od glavnog favorita za Zlatnu kopačku Mohameda Salaha, koji je zabio 41 u 46 nastupa.

Lewandowski je jedan od rijetkih u Europi, koji može parirati Ronaldu. Bayernov napadač postigao je 28 pogodaka u 28 odigranih utakmica u Bundesligi, i prvi je na listi strijelaca u Njemačkoj.

BAYERN VS. REAL Nabrijani James: Od depresije do polufinala protiv svog Reala

Robert Lewandowski

Njegove brojke u Ligi prvaka i dalje su zavidne, ali daleko od Ronalda.

  • Golovi u Bundesligi: 28
  • Golovi u Ligi prvaka: 5
  • Golovi u Kupu: 5
  • Golovi u Super kupu: 1
  • Ukupno: 39

Pet golova u devet utakmica dobar je uspjeh za bilo kojeg napadača u ovom prestižnom natjecanju, ali u usporedbi s Ronaldom to je ništa.

Ovaj okršaj dvaju velikana zanimljiv je i zbog činjenice da se Lewandowski više puta spominjao u kontekstu Real Madrida.

Još od njegove briljantne predstave u dresu Borussije Dortmund protiv Mourinhovog Reala, kada im je zabio čak četiri gola, traži mu se mjesto u napadačkoj trojci Madriđana, a u posljednjih nekoliko mjeseci tračevi su sve češći.

ŠOK ZA KOVAČA Lewandowski napušta Bayern; jedina želja mu je Real Madrid

Idi na 24sata

Komentari 28

  • Joker123 25.04.2018.

    Ronaldo je najbolji daleko

  • maksip24 25.04.2018.

    Jupp Heynckes je čovjek koji je sa Bayernom prije par godina razbio Barcu sa ukupno 7-0 i to nešto govori. Kada sve zbrojim, ovu utakmicu dobiva Bayern i to sa 3 gola. Real je jak, ali sa dosta oscilacija tokom sezone. Jest da su najbolji kad je najpotrebnije, i navijam više za njih, no nekako kada se pogleda cijela sezona, Bayern melje sve pred sobom, a Real može i pasti (primjer Juve). Ovo su ključni faktori: Jupp Heynckes (po meni najbolji trener na svijetu uz Zizou-a) je izbacivao i Real u polufinalu (kada je trener bio Mourino, i igrao Di Maria), i razorio Barcelonu. Novinari koji pišu da će im faliti Vidal se varaju. Vidal se tek nedavno vratio ozbiljnije "u igru" u samu ekipu Bayerna. Njega je alkohol udaljavao od forme. Bayern je jak i bez njega i pitanje je bi li Vidal počinjao i da je na raspolaganju. Ja vjerujem da ni ne bi. Bayern igra vrlo široko i stalni presing, ovo će biti test za obranu Reala. Obranu koja na skoro svakoj utakmici u Španjolskoj dobiva barem gol. I koja ima sreće što nastupa Ramos. To se dobro vidjelo na utakmici sa Juventusom kako je Ramos važan igrač za Real. Volim Modrića, volim Real, no nešto mi govori da ovaj njemački stroj neće stati na ovome večeras.

  • 25.04.2018.

    Ronaldo je gol masina...nikad vidjena takva..a Levana nazvati tako moze neznalica..on je od toga daleko!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare