To je to što me zanima!

Duvnjak je dobio titulu, ali ne i proslavu: U Kielu tek zastavice

NAKON PET GODINA Kiel je za zelenim stolom osvojio titulu prvaka. Svoju 21. po redu i nako pet godina posta. Ipak, dostojnu proslavu nisu imali zbog pandemije korona virusa, tek simbolično - zastave
Vidi originalni članak

Obožavateljima rukometne Bundeslige bila je muka čuti vijest da će se utakmice skratiti na  45 minuta, ali nevolja koja već mjesecima trese svijet - pandemija korona virusa - nagnala je čelnike najbolje rukometne lige da proglasi kraj sezone sedam kola prije kraja.

Tako je Kiel dobio svoju 21. titulu, prvu nakon pet godina kada su ju uzimali R.N. Löweni i Flensburg. Novi vladari njemačkog rukometa ove su sezone doista priuštili sjajne partije, a isticao se naš Domagoj Duvnjak koji je unatoč ozljedi bio bitan igrač svoje momčadi.

RUKOMETNI PODUZETNIK IGOR Od sporta nisam mogao živjeti, a sada o mojoj plaži piše svijet

U jednoj od svojih najboljih sezona u karijeri hrvatski je kapetan postao i MVP EP-a na kojemu je svojoj domovini donio srebro, a sada je postao i vladar njemačke sa 'zebrama'. Nažalost, tradicionalna velika proslava na trgu nije moguća zbog epidemioloških restrikcija, ali je grad barem ukrašen zastavama Kiela.

Ovo je već druga pobjeda Kiela za stolom. Naime, EHF je razljutio rukometnu javnost određivanjem četiri kluba koja će u završnicu Lige prvaka. Kiel je među njima, a uz njih Barca, PSG i Veszprem

OTKAZANA NOKAUT FAZA EHF odredio tko će na Final 4, Karačić razočaran: 'To nije fer'

Usporedbe radi, kada su posljednji put osvojili titulu trg je, naravno, bio pun i titula se proslavila onako kako bi i trebala biti proslavljena. Danas tek zastavice u društvu vjetra na potpuno praznim ulicama sjevernje Njemačke.

Ovo je i prvi trenerski trofej Filipu Jichi, mladom strategu Duvnjaka i društva.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare