Obavijesti

Sport

Komentari 7

EHF odredio tko će na Final 4, Karačić razočaran: 'To nije fer'

EHF odredio tko će na Final 4, Karačić razočaran: 'To nije fer'
4

Barca, PSG, Kiel i Veszprem putuju 'na Božićne praznike' u Köln, odredio je EHF. Nokaut faze nema pa je sve odredio plasman u grupama. E, da, niti BiH nema priliku ićI na SP, a Podravka je ostala bez EHF Kupa...

VIDEO

"Potpuno nepravedno!"

U dvije je riječi na Instagram storyju Igor Karačić, hrvatski reprezentativac i igrač poljskog prvaka Kielcea, pojasnio EHF-u što misli o njihovoj odluci ukidanja nokaut faze Lige prvaka i određivanja sudionika Final 4. 

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA

Pokretanje videa...

00:27

Htjeli smo odigrati nokaut fazu u jesen 2020., ali to nije moguće, što zbog kalendara muškog rukometa, što zbog naših marketinških i medijskih partnera - ispričali su se iz krovne europske rukometne organizacije na svojim službenim stranicama, ali rukometna javnost još uvijek je razočarana.

Stockholm: Tuga rukometaša Hrvatske nakon izgubljene utakmice u finalu rukometnog EP

Imamo svoje predstavnike

Naime, preostale utakmice najboljih 16 europskih momčadi su otkazane, a kako je već najavljeno, Final 4 Lige prvaka igrat će se 28. i 29. prosinca u legendarnoj kölnskoj areni. Prema poretku u grupnoj fazi, EHF je odabrao svoje četiri momčadi za završnicu. To su najbolje dvije momčadi (elitnih) grupa A i B: Barca, PSG, Kiel i Veszprem.

Nema branitelja naslova Vardara, nema drugih velikana, Flensburga, Kielcea, Pick Szegeda... Nema romantike.

Ok, doduše, imat će Hrvatska svojih predstavnika, ali svima bi bilo draže da su ta mjesta u Lanxess areni izborena 'na borilištu'.

- Ništa se neće igrati u lipnju, a nešto ćemo morati i otkazati, nešto odgoditi - zaključili su na video konferenciji u petak čelnici EHF-a. Cilj im je bio završiti sezonu 2019./2020. na najbolji mogući način, a u isto vrijeme izgraditi temelje za početak sezone 2020./2021. na strukturiran način, tako da na nju aktualna sezona što manje utječe, a to je rezultiralo ukidanjem doigravanja za SP, ali i poništavanjem nokaut faze Lige prvaka te određivanjem najbolje četiri momčadi iz trenutnog poretka.

SG Flensburg-Handewitt - FC Barcelona

BiH ne može na SP

Svjetsko prvenstvo u Egiptu 2021. je predaleko da bi i ono bilo upitno zbog aktualne pandemije, ali su sada prije reda određeni i njegovi sudionici. Naime, otkazano je europsko doigravanje u kojemu su mnoge države, kao recimo naši susjedi BiH, mogli izboriti odlazak na globalno natjecanje. 

Temeljeno na finalnom poretku Eura 2020. EHF je odredio da su se na SP kvalificirale: Slovenija, Njemačka, Portugal, Švedska, Austrija, Mađarska, Bjelorusija, Island, Češka i Francuska. Španjolska, Hrvatska i Norveška su već kvalificirane kao tri najbolje rangirane momčadi s Eura, a  Danska je kvalificirana jer je aktualni svjetski prvak. 

Liga prvakinja Final 4 će imati u Budimpešti 5. i 6. rujna. Postoji mogućnost ako pristane domaćin da se igra final eight, no ako ne bude novca, bit će F4 s četiri najbolje ekipe iz skupina ove sezone, a to su Metz, Esbjerg, Györ i Brest.

Svaki je nacionalni savez dobio službeno pismo predsjednika EHF-a Michaela Wiederera u kojemu je on opjasnio razloge ovih odluka. 

 
Handball Super Cup 2019 / SG Flensburg-Handewitt - THW Kiel 32:31.

Podravka bez EHF Kupa

EHF Kup, u kojem je Podravka Vegeta izborila nastup u polufinalu, je otkazan, odnosno cijela je natjecateljska sezona poništena. Osim poništenja EHF Kupa za žene i muškarce, Federacija je poništila i ženske kvalifikacije za EURO 2020. Otkazuju se i četiri preostala kola kvalifikacija rukometašica za Europsko prvenstvo.

Na osnovu plasmana na prošlom Europskom prvenstvu 2018. godine, EURO 2020 izborile su Francuska, Rusija, Nizozemska, Rumunjska, Švedska, Mađarska, Njemačka, Srbija, Španjolska, Slovenija, Poljska, Češka i Hrvatska. Naravno, Norveška i Danska su osigurale nastup kao domaćini. Ždrijeb skupina za EP rukometašica bit će 18. lipnja u Beču.

- Za RK Podravka Vegetu u ovome trenutku najvažnije je zdravlje svih naših zaposlenika i igračica,  očuvanje opstojnosti Kluba te nastavak kontinuiteta natjecanja na europskoj razini, ponajviše u Ligi prvakinja koju ćemo igrati i u narednoj sezoni 2020./2021.- stoji na službenim stranicama Podravke još od otkazivanja sezone u Hrvatskoj.

Koprivnica: Utakmica 4. kola EHF kupa, HC Podravka Vegeta -Siofok KC
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka