To je to što me zanima!

Dvije lige u Europi proglasile kraj: Gjergja je prvak Belgije!

Što se tiče nogometa, vodeće europske lige čekaju odluku Uefe i tek nakon nje znat će se više i ima li uopće smisla završiti prvenstva do kraja. U nastavku članka donosimo prvake svih liga u slučaju prekida
Vidi originalni članak

Košarkaške lige Latvije i Belgije proglasile su kraj i prvake nakon što su prekinute zbog pandemije korona virusa.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tako je Dario Gjergja deveti put postao prvak Belgije s B.C. Oostendeom. Gjergja je bio lider prvenstva sa svojom momčadi i imao 13 pobjeda i četiri poraza u dosadašnjem dijelu prvenstva. Budući da je belgijski košarkaški savez odlučio prekinuti prvenstvo, hrvatski stručnjak deveti put zaredom postao je prvak Belgije.

Belgijci su se, ustvari, ugledali na Litavce koji su prvi prekinuli svoje prvenstvo pa je tako Žalgiris s 22 pobjede i dva poraza postao prvak Litve. U trenutku prekida imao je pet pobjeda više od drugoplasiranog Rytasa. Žalgirisu je, pak, ovo deseta uzastopna titula nacionalnog prvaka.

Što se tiče nogometa, vodeće europske lige čekaju odluku Uefe i tek nakon nje znat će se više i ima li uopće smisla završiti prvenstva do kraja.

KAOS ZBOG KORONE Uefa ima novi plan: Euro će biti u prosincu, baš kao i SP 2022.

U slučaju prekida, engleski prvak bio bi Liverpool, francuski PSG, talijanski Juventus, njemački Bayern, a španjolski Barcelona.

Hrvatski prvak bio bi Dinamo, Rijeka bi išla u kvalifikacije za Ligu prvaka, a Lokomotiva i Hajduk za Europsku ligu. Osijek bi ostao bez plasmana u Europu kroz ligu, ali postojala bi mogućnost da ju ostvari kroz Kup. U tom slučaju, peto mjesto HNL-a vjerojatno bi vodilo u Europsku ligu.

Ipak, treba pričekati utorak kada će se znati više.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • 15.03.2020.

    Barcelona prvak Španjolske, a Real suvereno gazio prema 2. Mjestu. Sve očekivano.

  • kicovz 15.03.2020.

    Ne kužim zašto su prekinuli ligu, običan radnik isto dalje mora raditi, zašto nogometaše ili sportaše ne?

  • bili_os 14.03.2020.

    Tko ce meni nadoknaditi sto se ne mogu kladiti i sto mi posao trpi,a zalihe mi se tope. Tkoooooo??????

Komentiraj...
Vidi sve komentare