To je to što me zanima!

Perišić se ozlijedio u debiju za Inter: Guarín je srušio Milan...

Jedan od najvećih gradskih derbija na svijetu između Intera i Milana, presudio je gol Fredyja Guarína iz 58. minute. Ivan Perišić igrao je 85 minuta i izašao zbog ozljede
Vidi originalni članak

Ivan Perišić debitirao je pobjednički u Interu u jednom od najvećih gradskih okršaja na svijetu. "Nerazzurri" su u 214. derbiju "della Madonnina" svladali Milan 1-0, a hrvatski reprezentativac igrao je do 85. minute, što dovoljno pokazuje koliko ga Roberto Mancini smatra važnom karikom u planovima za ovu sezonu.

Igrao bi Perišić vjerojatno do samoga kraja da nije zatražio zamjenu u završnici nakon ispucavanja jedne lopte izvan svog šesnaesterca. Osjetio je Ivan bol u nozi i izašao iz igre.

Nije to derbi kakav je nekad bio, jasno je to svima koji prate talijanski nogomet, no ipak - i jedna i druga momčad imaju velike planove za novu sezonu. Sudeći kako ju je otvorio crno-plavi dio Milana - trima pobjedama u prva tri kola - ona bi mogla donijeti iskorak u odnosu na krizu rezultata koja drma Interom posljednjih nekoliko godina.

Samo jedan gol vidio je rasprodan stadion Giuseppe Meazza, ali nije nedostajalo dobrog nogometa i velikih prilika. Luiz Adriano testirao je Samira Handanovića već u trećoj minuti iz blizine, ali slovenski golman najavio je odličnu večer. Mirovale su momčadi do kraja prvog dijela, a onda je Inter mogao zabiti. Dvaput.

Stevan Jovetić, junak prve dvije ovosezonske Interove utakmice, opalio je u 39. minuti s 20-ak metara bombu koja je zamalo odsjela u gornjem lijevom kutu gola Diega Lópeza. Iako je duboko zagazio u četvrto desetljeće života (33 su mu godine), španjolski golman pokazao je da je na visini zadatka kad je u nadoknadi obranio šut Maura Icardija iz stopospotne situacije.

Ključan trenutak dogodio se u 13. minuti drugog dijela. Davide Santon s desne je strane proigrao Fredyja Guarína koji se sjurio prema golu Milana i odapeo s 25 metara točno u donji desni kut. Kolumbijac je proslavio 15. gol u talijanskom prvenstvu u jubilarnom 100. nastupu.

Mihajlović je nedugo potom reagirao uvođenjem Marija Balotellija koji je bio prava napast za Handanovića i cijelu obranu Intera. Talijan je 12 minuta prije kraja iz velike daljine prvo iz igre pogodio stativu, a u 82. minuti namučio je Handanovića sjajnim slobodnjakom kojeg je Slovenac "izvadio iz gola".

Iako je Milan pritiskao sve do samog kraja utakmice, nije uspio zabiti izjednačujući gol pa su "nerazzurri" i trećom minimalnom pobjedom u nizu izbili na vrh talijanskog prvenstva, a Milan je upisao drugi poraz. Marcelo Brozović nije nastupio za pobjedničku momčad.

Serie A, 3. kolo:

  • Inter - Milan 1-0 (Guarín 58')
Idi na 24sata

Komentari 118

  • Elu 14.09.2015.

    Solidna utakmica. Icardi je mogao to riješiti i sam ali on i dalje po svom. Balotelli je napokon proigrao što mi je drago, samo da tako nastavi

  • bmilun4 14.09.2015.

    Bolju ekipu ima Milan,ali Sinisa je gori cak i od Juventusove alergije od trenera

  • 14.09.2015.

    Balotelli odigrao utakmicu života

Komentiraj...
Vidi sve komentare