Obavijesti

Sport

Komentari 118

Perišić se ozlijedio u debiju za Inter: Guarín je srušio Milan...

Perišić se ozlijedio u debiju za Inter: Guarín je srušio Milan...
10

Jedan od najvećih gradskih derbija na svijetu između Intera i Milana, presudio je gol Fredyja Guarína iz 58. minute. Ivan Perišić igrao je 85 minuta i izašao zbog ozljede

VIDEO

Ivan Perišić debitirao je pobjednički u Interu u jednom od najvećih gradskih okršaja na svijetu. "Nerazzurri" su u 214. derbiju "della Madonnina" svladali Milan 1-0, a hrvatski reprezentativac igrao je do 85. minute, što dovoljno pokazuje koliko ga Roberto Mancini smatra važnom karikom u planovima za ovu sezonu.

Igrao bi Perišić vjerojatno do samoga kraja da nije zatražio zamjenu u završnici nakon ispucavanja jedne lopte izvan svog šesnaesterca. Osjetio je Ivan bol u nozi i izašao iz igre.

Nije to derbi kakav je nekad bio, jasno je to svima koji prate talijanski nogomet, no ipak - i jedna i druga momčad imaju velike planove za novu sezonu. Sudeći kako ju je otvorio crno-plavi dio Milana - trima pobjedama u prva tri kola - ona bi mogla donijeti iskorak u odnosu na krizu rezultata koja drma Interom posljednjih nekoliko godina.

Samo jedan gol vidio je rasprodan stadion Giuseppe Meazza, ali nije nedostajalo dobrog nogometa i velikih prilika. Luiz Adriano testirao je Samira Handanovića već u trećoj minuti iz blizine, ali slovenski golman najavio je odličnu večer. Mirovale su momčadi do kraja prvog dijela, a onda je Inter mogao zabiti. Dvaput.

Stevan Jovetić, junak prve dvije ovosezonske Interove utakmice, opalio je u 39. minuti s 20-ak metara bombu koja je zamalo odsjela u gornjem lijevom kutu gola Diega Lópeza. Iako je duboko zagazio u četvrto desetljeće života (33 su mu godine), španjolski golman pokazao je da je na visini zadatka kad je u nadoknadi obranio šut Maura Icardija iz stopospotne situacije.

Ključan trenutak dogodio se u 13. minuti drugog dijela. Davide Santon s desne je strane proigrao Fredyja Guarína koji se sjurio prema golu Milana i odapeo s 25 metara točno u donji desni kut. Kolumbijac je proslavio 15. gol u talijanskom prvenstvu u jubilarnom 100. nastupu.

Mihajlović je nedugo potom reagirao uvođenjem Marija Balotellija koji je bio prava napast za Handanovića i cijelu obranu Intera. Talijan je 12 minuta prije kraja iz velike daljine prvo iz igre pogodio stativu, a u 82. minuti namučio je Handanovića sjajnim slobodnjakom kojeg je Slovenac "izvadio iz gola".

Iako je Milan pritiskao sve do samog kraja utakmice, nije uspio zabiti izjednačujući gol pa su "nerazzurri" i trećom minimalnom pobjedom u nizu izbili na vrh talijanskog prvenstva, a Milan je upisao drugi poraz. Marcelo Brozović nije nastupio za pobjedničku momčad.

Serie A, 3. kolo:

  • Inter - Milan 1-0 (Guarín 58')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 118
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše