To je to što me zanima!

Dvojica Hrvata u Top 15! Zubčić imao najbolje vrijeme 2. vožnje

Čak su i Kristoffersen, koji je na kraju osvojio slalom u Garmischu, pa i drugoplasirani Meillard ostali iza Zube u drugom 'laufu'. Najboljeg hrvatskog skijaša koštala je loša prva vožnja u kojoj je jedva izborio drugu
Vidi originalni članak

Sjajan dan za hrvatske skijaše! Istok Rodeš i Filip Zubčić završili su u Top 15 slaloma za Svjetski kup u Garmisch-Partenkirchenu u Njemačkoj. Dečki su u drugu vožnju ušli kao 22. i 30. što je kumovalo nešto slabijim ukupnim rezultatom premda je Filip Zubčić briljirao u drugoj, koju je završio s najbržim vremenom!

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Rodeš je na kraju bio 12., Zubčić je završio 13. sa samo stotinkom zaostatka za sunarodnjakom.

Pobjedu je odnio Henrik Kristoffersen (1:46.14) ispred Loica Meillarda (+0.14) i Manuela Fellera (+0.51). Vodeći iz prve Tanguy Nef nije uspio završiti drugu vožnju.

Nakon prve vožnje Norvežanin je bio na drugom mjestu, iza najvećeg iznenađenja prve vožnje Švicarca Nefa. U drugom 'laufu' Kristoffersen je u cilj na vodećoj poziciji te se još čekao nastup Nefa koji je pao pod pritiskom te je odustao sredinom svog nastupa.

Kristoffersen je tako ostvario jubilarnu 20 slalomsku pobjedu u Svjetskom kupu tijekom karijere, a uz to još ima i pet veleslalomskih slavlja.

Hrvatski skijaši Istok Rodeš i Filip Zubčić odlično su odradili drugu vožnju te su bitno napredovali u odnosu na prvi 'lauf'.

Rodeš je s 22. skočio na 12. mjesto, dok je Zubčić bio sjajan te je ostvario najbolje vrijeme druge vožnje. Skočio je tako s 30. na 13. mjesto.

SANJAO JE MEDALJU, ALI... Zubčić brutalno iskren: Kakva šamarčina! Kao da me netko nokautirao u tri sekunde borbe

Slalomski redoslijed je i dalje posve zgusnut. Na samom vrhu su dvojica Norvežana, Braathen i Kristoffersen, a razdvaja ih samo jedan bod (257-256). I ostala je pratnja bodovno vrlo blizu.

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić je u poretku slaloma na 16. mjestu, dok je u ukupnom redoslijedu na 15. mjestu.

U nedjelju će ovo njemačko zimovalište biti domaćin novoj slalomskoj utrci Svjetskog kupa.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • MarijoKovacevic 27.02.2022.

    Gdje su sada oni koji kažu zubo nezna skijati. Nema ih....

Komentiraj...
Vidi sve komentare