To je to što me zanima!

Dvojica 'vatrenih' u najboljih 11 prvog dijela sezone u Serie A!

Interova 'radilica' osigurala si je mjesto u najboljoj momčadi još jednom fantastičnom polusezonom u kojoj je odigrao 1575 minuta od mogućih 1710. Pašalić je zabio sedam golova uz šest asistencija
Vidi originalni članak

Opta, tvrtka koja se pretežno bavi sportskom analitikom, uvrstila je Marcela Brozovića (Inter) i Marija Pašalića (Atalanta) u najbolju postavu dosadašnjeg dijela sezone u Serie A, a zanimljivo, nijedna država osim Hrvatske nema dva predstavnika na tom popisu!

Brozović je smješten u trojac na sredini terena, između Hakana Calhanoglua (Inter) i Fabiana Ruiza (Napoli). dok je Pašalić ispred njih kao polušpica iza napadačkog tandema Simeone (Verona) - Vlahović (Fiorentina). Između stativa je, očekivano, Samir Handanovič (Inter), a obrambenu liniju čine s desna na lijevo, Cuadrado (Juventus) - Bremer (Torino) - De Ligt (Juventus) - Hernandez (Milan).

Aktualni prvak i trenutno vodeća momčad Serie A, Inter, ima najviše predstavnika (3), petoplasirani Juventus ima dva, dok Milan, Torino, Napoli, Atalanta, Verona i Fiorentina imaju po jednog.

Interova 'radilica' osigurala si je mjesto u najboljoj momčadi još jednom fantastičnom polusezonom u kojoj je odigrao svih 19 utakmica, na terenu je proveo 1575 minuta od mogućih 1710, a ima i jednu asistenciju, no to ionako nije njegova primarna zadaća. 

Pašalićeve brojke nešto su konkretnije. Također je nastupio u svih 19 utakmica, ali uz bitno manju minutažu (ukupno 1055 minuta). No, i to mu je bilo dovoljno za sedam golova i šest asistencija! Hrvatski reprezentativac drugi je najbolji klupski strijelac (iza Muriela koji je zabio devet golova), a deveti u Serie A, najbolji od svih nenapadača!

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Blaž Bahat 24.12.2021.

    A di su Talijani?

  • nottonightjosephine 24.12.2021.

    Wow. 4 Balkanca u prvih 11. Impresivno.

  • nokia8 23.12.2021.

    Pasalic je dobar ali Brozovic ove sezone nije nesto dobar. Vlahovic je super ove i prosle sezone, ako ovako nastavi eto nnjega iskoro u nekom boljem klubu, po meni bi mu bilo super u Milanu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare