Sport

Komentari 19

Dvojica 'vatrenih' u najboljih 11 prvog dijela sezone u Serie A!

Dvojica 'vatrenih' u najboljih 11 prvog dijela sezone u Serie A!

Interova 'radilica' osigurala si je mjesto u najboljoj momčadi još jednom fantastičnom polusezonom u kojoj je odigrao 1575 minuta od mogućih 1710. Pašalić je zabio sedam golova uz šest asistencija

Opta, tvrtka koja se pretežno bavi sportskom analitikom, uvrstila je Marcela Brozovića (Inter) i Marija Pašalića (Atalanta) u najbolju postavu dosadašnjeg dijela sezone u Serie A, a zanimljivo, nijedna država osim Hrvatske nema dva predstavnika na tom popisu!

Brozović je smješten u trojac na sredini terena, između Hakana Calhanoglua (Inter) i Fabiana Ruiza (Napoli). dok je Pašalić ispred njih kao polušpica iza napadačkog tandema Simeone (Verona) - Vlahović (Fiorentina). Između stativa je, očekivano, Samir Handanovič (Inter), a obrambenu liniju čine s desna na lijevo, Cuadrado (Juventus) - Bremer (Torino) - De Ligt (Juventus) - Hernandez (Milan).

Aktualni prvak i trenutno vodeća momčad Serie A, Inter, ima najviše predstavnika (3), petoplasirani Juventus ima dva, dok Milan, Torino, Napoli, Atalanta, Verona i Fiorentina imaju po jednog.

Interova 'radilica' osigurala si je mjesto u najboljoj momčadi još jednom fantastičnom polusezonom u kojoj je odigrao svih 19 utakmica, na terenu je proveo 1575 minuta od mogućih 1710, a ima i jednu asistenciju, no to ionako nije njegova primarna zadaća. 

Inter Milan - Bayer Leverkusen

Pašalićeve brojke nešto su konkretnije. Također je nastupio u svih 19 utakmica, ali uz bitno manju minutažu (ukupno 1055 minuta). No, i to mu je bilo dovoljno za sedam golova i šest asistencija! Hrvatski reprezentativac drugi je najbolji klupski strijelac (iza Muriela koji je zabio devet golova), a deveti u Serie A, najbolji od svih nenapadača!

italian soccer Serie A match - Atalanta BC vs Spezia Calcio

Najčitaniji članci