To je to što me zanima!

Edwards obranio pojas velter kategorije! Porazio je Usmana većinskom odlukom sudaca

Leon Edwards obranio je pojas protiv Kamarua Usmana u velter kategoriji većinskom odlukom sudaca (48-46, 48-46, 47-47)
Vidi originalni članak

Leon Edwards (21-3-0) obranio je pojas prvaka UFC-a u velter kategoriji (do 77 kg) protiv Kamarua Usmana (21-3-0) većinskom odlukom sudaca  48-46, 48-46 i 47-47.

Prvi u oktogon ušao je Kamaru Usman, a drugi Edwards, aktualni prvak veltera. Stigao je bez velikog showa do kaveza i potpuno usredotočen na nadolazeći rat protiv Usmana. Međutim, emocije su izašle na vidjelo kada su se Edwards i Usman vidjeli u ringu. Bruce Buffer preuzeo je mikrofon i pružio šou kakav samo on zna, a Edwards je pokušao isprovocirati Usmanovu reakciju. Naravno, sve u sportskom duhu. 

Šou je završio, a borba za velter pojas je počela. Edwards je na samom početku pogodio Usmana dobrim udarcem u nogu, a Usman je u drugoj minuti imao neuspješan pokušaj rušenja.

Edwards rano uzdrmao Usmana

Borba je tada ušla u mirne vode. Oba su borca tražila idealan gard i varkama pokušali natjerati protivnika na pogrešan korak. Ritam je nešto kasnije podigao Usman, nakon dvije i pol minute imao je neuspješan pokušaj klinča, ali Edwards se sjajno izmicao iz njegovih ruku i nogama održavao udaljenost.

Prvi veliki udarac pao je u posljednje dvije minute prve runde. Edwards je sjajnim udarcem lijevom nogom pogodio Usmana u rebra. Taj je udarac vidno uzdrmao Usmana, nekoliko sekundi nije bio u položaju, ali ostao je na nogama. Tada je Usman krenuo u ofenzivu, gurnuo je Edwardsa na ogradu, ali nije ga uspio srušiti. 

Edwards je dobio i opomenu zbog držanja protivnika za rukavicu.

Aktualni prvak puno je bolje ušao i u drugu rundu. S nekoliko udarca u rebra i noge je oslabio Usmana, a uključio je i neke dobre udarce u glavu.

Usman pokazao hrvačke vještie

Međutim, kako je Britanac osjetio krv, tako se u Usmanu upalio alarm. Konačno je bacio Edwardsa na pod, a tu je unatoč vrlo dobrim defenzivnim potezima Edwardsa imao kontrolu i uputio kvalitetne udarce u glavu u tijelo.

Edwards je, doduše, još jednom pokazao koliko je kvalitetan borac. 'Izmigoljio' se iz Usmanovog naručja i vratio na noge. Tada je nastavio s udarcima, a zašto i ne bi? Bio je nepogrešiv u udarcima nogama kroz prve dvije runde. Stopostotan.

Ali nije bilo tko s druge strane oktogona. Kamaru Usman je donedavno bio neporaženi prvak velter kategorije i tada je konačno pokazao namjeru za vratiti pojas u naručje. Uhvatio je Usmana za bokove, a Britanac se primio za kavez kako bi zaustavio rušenje. Kažnjen je oduzimanjem boda zbog toga.

Krajem runde vidjeli smo novi incident. Edwards je nogom pogodio Usmana direktno u međunožje, a to nije bio prvi put, Nigerijac se i u nekoliko ranijih navrata požalio na udarce u sličnom području.

Edwards je uzvratio dobrim udarcem koljeno u glavu Usmana, koji se ipak malo izmaknuo i smanjio intenzitet tog pokreta. Britanac je nastavio low-kickovima, dodao je i neke laktove, a Usman je odgovorio guranjem na žicu. Druga runda je ubrzo završila, a pripala je Usmanu.

Edwards prelomio borbu

Usman je u trećoj rundi oborio Edwardsa na leđa, ali odlično se Britanac snalazi u hrvanju. Na nogama je primio aperkat od Usmana, a ni udarci nogama više nisu služili Edwardsa kao i ranije. Ipak, aktualni prvak bio je većinu runde superiorniji u oktogonu. Borba je otišla u četvrtu rundu i imala su obojica još goriva u rezervoaru. 

Agresivno je Edwards ušao u četvrtu rundu. Uzdrmao je Usmana aperkatom pa koljenom u glavu. Usman se zadržao na nogama, ali očigledno je potresen teškim udarcima u glavu, što se očitovalo i neuspješnim rušenjem.

Edwards je u petoj rundi odličnim udarcima nogom nastavio dominaciju u kasnijem dijelu borbe. Kasnije smo vidjeli dobre udarce s obje strane, ali nije došlo do nokauta. Suci su odlučili konačni ishod i odlučili da pojas ostaje Edwardsu.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • lukic1991 19.03.2023.

    joj kako mi je drago šta je ovaj usman izgubioo

  • QRT2 19.03.2023.

    Dobra borba

  • robluc 19.03.2023.

    Zasluženo

Komentiraj...
Vidi sve komentare