Obavijesti

Sport

Komentari 3

Edwards obranio pojas velter kategorije! Porazio je Usmana većinskom odlukom sudaca

Edwards obranio pojas velter kategorije! Porazio je Usmana većinskom odlukom sudaca
11

Leon Edwards obranio je pojas protiv Kamarua Usmana u velter kategoriji većinskom odlukom sudaca (48-46, 48-46, 47-47)

VIDEO

Leon Edwards (21-3-0) obranio je pojas prvaka UFC-a u velter kategoriji (do 77 kg) protiv Kamarua Usmana (21-3-0) većinskom odlukom sudaca  48-46, 48-46 i 47-47.

Mixed Martial Arts - UFC 286

Prvi u oktogon ušao je Kamaru Usman, a drugi Edwards, aktualni prvak veltera. Stigao je bez velikog showa do kaveza i potpuno usredotočen na nadolazeći rat protiv Usmana. Međutim, emocije su izašle na vidjelo kada su se Edwards i Usman vidjeli u ringu. Bruce Buffer preuzeo je mikrofon i pružio šou kakav samo on zna, a Edwards je pokušao isprovocirati Usmanovu reakciju. Naravno, sve u sportskom duhu. 

Šou je završio, a borba za velter pojas je počela. Edwards je na samom početku pogodio Usmana dobrim udarcem u nogu, a Usman je u drugoj minuti imao neuspješan pokušaj rušenja.

Mixed Martial Arts - UFC 286

Edwards rano uzdrmao Usmana

Borba je tada ušla u mirne vode. Oba su borca tražila idealan gard i varkama pokušali natjerati protivnika na pogrešan korak. Ritam je nešto kasnije podigao Usman, nakon dvije i pol minute imao je neuspješan pokušaj klinča, ali Edwards se sjajno izmicao iz njegovih ruku i nogama održavao udaljenost.

Prvi veliki udarac pao je u posljednje dvije minute prve runde. Edwards je sjajnim udarcem lijevom nogom pogodio Usmana u rebra. Taj je udarac vidno uzdrmao Usmana, nekoliko sekundi nije bio u položaju, ali ostao je na nogama. Tada je Usman krenuo u ofenzivu, gurnuo je Edwardsa na ogradu, ali nije ga uspio srušiti. 

Mixed Martial Arts - UFC 286

Edwards je dobio i opomenu zbog držanja protivnika za rukavicu.

Aktualni prvak puno je bolje ušao i u drugu rundu. S nekoliko udarca u rebra i noge je oslabio Usmana, a uključio je i neke dobre udarce u glavu.

Usman pokazao hrvačke vještie

Međutim, kako je Britanac osjetio krv, tako se u Usmanu upalio alarm. Konačno je bacio Edwardsa na pod, a tu je unatoč vrlo dobrim defenzivnim potezima Edwardsa imao kontrolu i uputio kvalitetne udarce u glavu u tijelo.

Edwards je, doduše, još jednom pokazao koliko je kvalitetan borac. 'Izmigoljio' se iz Usmanovog naručja i vratio na noge. Tada je nastavio s udarcima, a zašto i ne bi? Bio je nepogrešiv u udarcima nogama kroz prve dvije runde. Stopostotan.

Mixed Martial Arts - UFC 286

Ali nije bilo tko s druge strane oktogona. Kamaru Usman je donedavno bio neporaženi prvak velter kategorije i tada je konačno pokazao namjeru za vratiti pojas u naručje. Uhvatio je Usmana za bokove, a Britanac se primio za kavez kako bi zaustavio rušenje. Kažnjen je oduzimanjem boda zbog toga.

Krajem runde vidjeli smo novi incident. Edwards je nogom pogodio Usmana direktno u međunožje, a to nije bio prvi put, Nigerijac se i u nekoliko ranijih navrata požalio na udarce u sličnom području.

Edwards je uzvratio dobrim udarcem koljeno u glavu Usmana, koji se ipak malo izmaknuo i smanjio intenzitet tog pokreta. Britanac je nastavio low-kickovima, dodao je i neke laktove, a Usman je odgovorio guranjem na žicu. Druga runda je ubrzo završila, a pripala je Usmanu.

Mixed Martial Arts - UFC 286

Edwards prelomio borbu

Usman je u trećoj rundi oborio Edwardsa na leđa, ali odlično se Britanac snalazi u hrvanju. Na nogama je primio aperkat od Usmana, a ni udarci nogama više nisu služili Edwardsa kao i ranije. Ipak, aktualni prvak bio je većinu runde superiorniji u oktogonu. Borba je otišla u četvrtu rundu i imala su obojica još goriva u rezervoaru. 

Agresivno je Edwards ušao u četvrtu rundu. Uzdrmao je Usmana aperkatom pa koljenom u glavu. Usman se zadržao na nogama, ali očigledno je potresen teškim udarcima u glavu, što se očitovalo i neuspješnim rušenjem.

Mixed Martial Arts - UFC 286

Edwards je u petoj rundi odličnim udarcima nogom nastavio dominaciju u kasnijem dijelu borbe. Kasnije smo vidjeli dobre udarce s obje strane, ali nije došlo do nokauta. Suci su odlučili konačni ishod i odlučili da pojas ostaje Edwardsu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome