To je to što me zanima!

Emery: Boluje od raka i njemu posvećujem pobjedu, to je ponos španjolskog nogometa

Imali smo plan igre, bilo je tu i teških trenutaka kao što je ozljeda Morena, ali znali smo da možemo računati na njega, kazao je Unai za Morena koji je u 78. minuti susreta zabio iz penala
Vidi originalni članak

Španjolski strateg Unai Emery (50) s Villarrealom se preko Juventusa plasirao u četvrtfinale Lige prvaka. 'Žuta podmornica' torpedirala je 'staru damu' u Torinu s 3-0 golovima Morena, Torresa i Danjume. 

Emery je bio oduševljen nakon prolaska u daljnju fazu natjecanja, ali je uspio hladne glave analizirati utakmicu te je pobjedu posvetio potpredsjedniku Villarreala. 

- Posvećujem je Joseu Manuelu Llanezi koji se oporavlja od raka i prolazi kroz teško razdoblje. Jutros sam razgovarao s njim i drago mi je da smo ga ovom pobjedom razveselili - kazao je nakon utakmice. 

Villarreal je u 24. minuti susreta imao šansu povesti kada je  Giovani Lo Celso ostao sam na rubu kaznenog prostora, pucao je, ali lopta je otišla pored gola. 

- U prvom poluvremenu smo imali dvije ili tri dobre prilike dok su u drugom poluvremenu oni držali posjed lopte, ali smo također imali šansu zabiti gol. Očekivao sam dugu utakmicu što se na kraju i dogodilo, a odatle je i stigla pobjeda - kazao je Emery.  
Najbolji strijelac Villarreala Gerard Moreno bio je ozlijeđen, ali ipak je konkurirao u susretu koji ih je odveo u četvrtfinale najelitnijeg natjecanja. 

- Imali smo plan igre, bilo je tu i teških trenutaka kao što je ozljeda Morena, ali znali smo da možemo računati na njega - kazao je Unai za Morena koji je u 78. minuti susreta zabio iz penala. 

VIDEO: JUVENTUS - VILLARREAL 0-3 Juve je treću godinu zaredom izletio iz osmine finala LP! Žuta podmornica utrpala tri gola

Za Villarreal je ovo bio tek treći nastup u knock-out fazi Lige prvaka. U debiju 2006. godine dogurali su do polufinala, a tri godine kasnije do četvrtfinala te su oba puta ispali od Arsenala. 

- Ovo je još jedan ponos španjolskog nogometa te smo zaslužili smo ovo mjesto. O suparnicima nećemo govoriti. Četvrtfinale je za mene velika prilika gdje nas čekaju teški protivnici - zaključio je. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • bassland 17.03.2022.

    Ok, dobili ste i ja bih tu stao. Daleko je ovo od ikakve utakmice za posvete španjolskom nogometu itd. U dva bloka iza, dva penala i odbijena lopta u gol. Juve ima svoje probleme, nema praktično veznjaka koji može povezati konce i ne uspijeva dati golove koje treba dati. Ali to je nogomet

  • 17.03.2022.

    La liga je i dalje miljama iznad svih po kvaliteti i trofejima ,o marketingu necu,ja pratim nogomet i prije nego su ga seici (pre)uzeli

Komentiraj...
Vidi sve komentare