To je to što me zanima!

Emotivni Nadal: Htio sam da ovaj dan nikada ne dođe. Bila mi je čast igrati s tobom...

Odigrali su mnoge mečeve za pamćenje i anale, ali kada spomenete njih dvojicu, svi će se sjetiti jedinstvenog i legendarnog finala Wimbledona iz 2008. godine. Nadal je slavio 3-2 nakon gotovo pet sati teniskog rata, poezije i magije
Vidi originalni članak

Tenis više nikada neće biti isti. Otišao je jedan od najvećih ikada, gospodin na terenu i van terena, teniski velemajstor kojeg su poštivali svi. Pa i najveći rivali kojima je zadavao bolne udarce. Elegancija i gracioznost u svakom udarcu, a tako dominantan i ubojit. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Roger Federer (41) od danas je i službeno u mirovini. Ta vijest rastužila je teniski svijet, a i njegovog velikog rivala Rafaela Nadala. Vodili su mnoge bitke, predstavljali su ih mrskim neprijateljima, ali to je bila samo marketinški magnet za javnost kako bi se stvorilo dugogodišnje rivalstvo. I uspjeli su u tome. Ovaj dvojac je s Novakom Đokovićem činio veliku trojku kakvu, vrlo vjerojatno, nikada nećemo više vidjeti. 

Rivali, ali i veliki prijatelji. To su bili Rafa i Roger. 

- Dragi Roger, moj prijatelju i protivniče, htio sam da ovaj dan nikad ne dođe. Tužno je ovo za mene osobno i za cijeli svjetski sport. Bili su užitak, čast i privilegija dijeliti sve ove godine s tobom i proživjeti toliko čudesnih trenutaka na terenu i izvan njega - napisao je emotivni Španjolac na društvenim mrežama. Novak Đoković još se nije javio. 

Igrali su čak 40 puta jedan protiv drugoga, Nadal je slavio 24 puta i od toga 14 puta je bolji bio u finalu nekog turnira. Federer je deset puta slavio. Devet puta su se susreli u finalu Grand Slama i tu je također Španjolac uspješniji sa 6-3.. 

Prvi meč između ova dva velikana vidjeli smo 2004. godine u Miamiju. Federer je tada bio već renomirano ime u svijetu tenisa i broj jedan, a Nadal kao wunderkind koji tek dolazi. Rafa je tada slavio i šokirao teniski svijet. 

Odigrali su mnoge mečeve za pamćenje i anale, ali kada spomenete njih dvojicu, svi će se sjetiti jedinstvenog i legendarnog finala Wimbledona iz 2008. godine. Nadal je slavio 3-2 nakon gotovo pet sati teniskog rata, poezije i magije. Po mnogima jedan od najvećih mečeva u povijesti. Jedan drugoga su gurali do krajnjih granica i izvlačili ono najbolje.

Fedal tako odlazi u povijest. Posljednji čin ove poezije vidjeli smo prije tri godine kada je Federer slavio u polufinalu Wimbledona. Voljeli ga ili ne, tenis više neće biti isti. Otišao je jedan od najvećih ikada. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Zlatan 10 16.09.2022.

    Bila ti je cast jer si ga nakantao kad si mogao, da ti je uzeo par finala vise nebi ovako pricao

  • 16.09.2022.

    Najveći gospodin je otišao s terena.

  • Nap7 15.09.2022.

    Zbogom roger najbolji tenisač  ikada puno je dao za ovaj sport i rivali.su ga cjenili osvajao puno  naslova. 20 god duge karijere dao je sve  osvojio sve svemu dode kraj .rekordi ce dugo skupljati  prasinu koliko je  naslova osvojio.igrao je lijep  tenis i ima respekt od svih

Komentiraj...
Vidi sve komentare