Obavijesti

Sport

Komentari 9

Emotivni Nadal: Htio sam da ovaj dan nikada ne dođe. Bila mi je čast igrati s tobom...

Emotivni Nadal: Htio sam da ovaj dan nikada ne dođe. Bila mi je čast igrati s tobom...

Odigrali su mnoge mečeve za pamćenje i anale, ali kada spomenete njih dvojicu, svi će se sjetiti jedinstvenog i legendarnog finala Wimbledona iz 2008. godine. Nadal je slavio 3-2 nakon gotovo pet sati teniskog rata, poezije i magije

VIDEO

Tenis više nikada neće biti isti. Otišao je jedan od najvećih ikada, gospodin na terenu i van terena, teniski velemajstor kojeg su poštivali svi. Pa i najveći rivali kojima je zadavao bolne udarce. Elegancija i gracioznost u svakom udarcu, a tako dominantan i ubojit. 

Pokretanje videa...

Federer VIDEO

Roger Federer (41) od danas je i službeno u mirovini. Ta vijest rastužila je teniski svijet, a i njegovog velikog rivala Rafaela Nadala. Vodili su mnoge bitke, predstavljali su ih mrskim neprijateljima, ali to je bila samo marketinški magnet za javnost kako bi se stvorilo dugogodišnje rivalstvo. I uspjeli su u tome. Ovaj dvojac je s Novakom Đokovićem činio veliku trojku kakvu, vrlo vjerojatno, nikada nećemo više vidjeti. 

FILE PHOTO: "The Match In Africa" Exhibition Match

Rivali, ali i veliki prijatelji. To su bili Rafa i Roger. 

- Dragi Roger, moj prijatelju i protivniče, htio sam da ovaj dan nikad ne dođe. Tužno je ovo za mene osobno i za cijeli svjetski sport. Bili su užitak, čast i privilegija dijeliti sve ove godine s tobom i proživjeti toliko čudesnih trenutaka na terenu i izvan njega - napisao je emotivni Španjolac na društvenim mrežama. Novak Đoković još se nije javio. 

Igrali su čak 40 puta jedan protiv drugoga, Nadal je slavio 24 puta i od toga 14 puta je bolji bio u finalu nekog turnira. Federer je deset puta slavio. Devet puta su se susreli u finalu Grand Slama i tu je također Španjolac uspješniji sa 6-3.. 

Prvi meč između ova dva velikana vidjeli smo 2004. godine u Miamiju. Federer je tada bio već renomirano ime u svijetu tenisa i broj jedan, a Nadal kao wunderkind koji tek dolazi. Rafa je tada slavio i šokirao teniski svijet. 

FILE PHOTO: Roger Federer and Rafael Nadal pose for photographers ahead of their "Match in Africa" exhibition tennis match in Cape Town

Odigrali su mnoge mečeve za pamćenje i anale, ali kada spomenete njih dvojicu, svi će se sjetiti jedinstvenog i legendarnog finala Wimbledona iz 2008. godine. Nadal je slavio 3-2 nakon gotovo pet sati teniskog rata, poezije i magije. Po mnogima jedan od najvećih mečeva u povijesti. Jedan drugoga su gurali do krajnjih granica i izvlačili ono najbolje.

FILE PHOTO: Tennis - Laver Cup - 2nd Day

Fedal tako odlazi u povijest. Posljednji čin ove poezije vidjeli smo prije tri godine kada je Federer slavio u polufinalu Wimbledona. Voljeli ga ili ne, tenis više neće biti isti. Otišao je jedan od najvećih ikada. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida