To je to što me zanima!

Engleski sudac dobio prijetnje smrću, neće suditi ovaj vikend

Nakon što je renomirani engleski sudac Mike Dean donio dvije sporne odluke zbog kojih su on i njegova obitelj zaprimili prijetnje smrću, odlučeno je da ovaj vikend neće suditi
Vidi originalni članak

Sudac Premier lige Mike Dean (52) i njegova obitelj zaprimili su prijetnje putem interneta zbog čega je donesena odluka da neće suditi ovaj vikend. 

Sporne su bile dvije odluke koje je Dean dosudio. Prva je dodjela crvenog kartona veznjaku West Hama Tomasu Součeku koji je tijekom utakmice s Fulhamom (0-0) laktom nenamjerno pogodio Aleksandra Mitrovića.

Druga je bila nekoliko dana ranije na Old Traffordu tijekom dvoboja između Manchester Uniteda i Southamptona kada je u prvim minutama isključio Alexa Jankewitza, a pred kraj utakmice i Jana Bednareka. Utakmica je završila teškim porazom Southamptona 9-0. 

Obje odluke su u međuvremenu poništene od strane sudačke komisije Engleskog nogometnog saveza. 

MIKE DEAN U PROBLEMU Ponajboljem engleskom sucu prijete smrću: Tražio da ne sudi

Sudac je tražio da izuzeće od suđenja u sljedećem kolu Premier lige te je dobio podršku i od direktora sudačke udruge.

- Prijetnje koje je Mike dobio su posve neprihvatljive i podržali smo ga u odluci da sve prijavi policiji. Nitko to ne bi smio trpjeti - izjavio je Mike Riley. 

Izvršni direktor Premijer lige Richard Masters rekao je da su prijetnje Deanu i njegovoj obitelji "neoprostive", a u njegovu obranu stao je i veznjak West Hama Tomas Souček.

''Odluke donesene na terenu trebaju tamo i ostati. Nema prostora za zlostavljanje bilo kakve vrste", napisao je Souček na društvenim mrežama.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare