To je to što me zanima!

Englezi: Fifa neće kazniti Xhaku zbog spornog dresa 'Jashari', ima opravdanje. U Srbiji bijesni

Švicarski reprezentativac je, prema mišljenju srpskih medija, odao počast osnivaču Oslobodilačke vojske Kosova, no zapravo se radi o prezimenu Xhakina velikog prijatelja
Vidi originalni članak

Veznjak švicarske nogometne reprezentacije Granit Xhaka (27) našao se pod paljbom srpskih medija zbog dresa na kojem je pisalo Jashari, što je prezime osnivača i bivšeg vođe Oslobodilačke vojske Kosova Adema Jasharija koji je ubijen 1997.

POGLEDAJTE VIDEO: Gavranovićevi golovi Francuskoj na Euru

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Beograd je to shvatio kao provokaciju nakon ispadanja "orlova" u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva u Katru, no igrač Arsenala ipak je dres posvetio drugom čovjeku i zbog toga bi mogao proći nekažnjeno, javlja Daily Mail.

Ardon Jashari (20), veznjak Luzerna, bio je na na popisu Švicarske za Mundijal, ali se ozlijedio i san o SP-u mu je propao. Xhaka je obećao da će, u slučaju pobjede, izvjesiti dres njemu u čast s brojem 26, kao 26. putnikom u Katar. Fifa bi takvo objašnjenje mogla prihvatiti, tvrde Englezi.

- Nikakva politička pozadina nije u pitanju. Ardon je došao mlad u reprezentaciju, i ja sam bio u toj situaciji. Viđamo se svaki dan, provodimo puno vremena skupa. Uvijek nakon utakmice nosim majicu s njegovim imenom, što sam napravio i sad - rekao je švicarski Albanac.

Tijekom utakmice koju je Švicarska uz preokret pobijedila 3-2 Xhaka je imao žestoke sukobe sa srpskim igračima, a u jednom trenutku je nesportski gestikulirao prema njihovoj klupi držeći se za međunožje.

- Britanski su tabloidi 'Modra lasta' za srpsko žutilo. Ali susjedi u povijesti uvijek otvaraju fronte i traže neprijatelje, a pored njih samih, ne trebaju im neprijatelji - komentirao je Joško Jeličić u studiju HTV-a.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • ivokap 04.12.2022.

    Sto su trazili, dobili su. Izvrsno za nasmijati se.

  • Art Clown 04.12.2022.

    A hoće li srbi tužiti i svog izbornika koji psuje majke igračima, ipak su oni pravednici . Sramota. najavili da idu po zlato, a otišli kao najveće sramote.

  • 04.12.2022.

    bravo svicarci neka ste ih poslali kuci.pixi treba biti zahvalan svicarcima i kosovarima inace bi dobio srcani.

Komentiraj...
Vidi sve komentare