To je to što me zanima!

Englezi ni riječi o Hrvatskoj... 'Ovo vam je osveta za Rusiju'

Engleski mediji su 99 posto naslovnica i članaka, kao i obično, posvetili sami sebi. Hrvatsku spominju jako malo ili gotovo nikako, eventualno u kontekstu "pobjede nad Hrvatima"
Vidi originalni članak

Englezi k'o Englezi. I kad gube i kad tuku, uvijek na svoju ruku.

POGLEDAJTE VIDEO: Vrući video podrške Ivane Knoll

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Engleski mediji tako su 99 posto naslovnica i članaka, kao i obično, posvetili sami sebi. Hrvatsku spominju jako malo ili gotovo nikako, eventualno u kontekstu "pobjede nad Hrvatima".

Konkretniji u cijeloj priči bio je The Guardian, koji je slikovito opisao Sterlingov pogodak za prva tri boda Engleske na otvaranju Eura 2020.

- Engleska je jurnula i povela na Euru 2020, Sterlingov pogodak potopio je Hrvatsku - naslov je na The Guardianu dok autor teksta navodi da su Vatreni definitivno najjači suparnik izabranika Garetha Southgatea u grupi D:

- Teško da će išta kompenzirati onaj težak poraz u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji, pogotovo ne pobjeda u grupnoj fazi - stoji u tekstu.

Autor je također posvetio rečenicu je li Hrvatska dobra kao i prije tri godine na SP-u. Zaključak je da prema prikazanom - baš i ne.

Engleski tabloid Daily Mail, inače poznat po oštrom peru, ovog puta ostao je suzdržan. Novinari su u glavnom tekstu/izvještaju u naslovu istaknuli da se Garethu Southgateu isplatilo kockanje.

- Engleska - Hrvatska 1-0. Kockanje Garethu Southgateu se isplatilo! Raheem Sterling je opravdao šokantno uvrštavanje u igru zabivši pobjednički gol nakon hladnog proigravanja Kalvina Phillipsa - stoji u naslovu.

Tekst se u potpunosti odnosi na, po Englezima, odličnu predstavu njihove reprezentacije s jednim malim odlomkom o trenucima utakmice kada je Luka Modrić pokušavao proigrati hrvatske igrače.

Daily Mail je u drugom članku usporedio Kalvina Phillipsa s talijanskim majstorom, prozvavši ga "engleskim Andreom Pirlom".

Sky Sports je hladnim izvještajem istaknuo bitno: englesku prvu pobjedu na Euru i, kao i ostali mediji, spomenuo engleski poraz u Rusiji prije tri godine.

A i u ovom članku autor se bazirao na igri Engleske.

- Pred 22,500 navijača Sterling je pogodio nakon sjajne akcije Kalvina Phillipsa, Southgateov odabir se isplatio, a Engleska je stigla do kakve-takve osvete za poraz na Svjetskom prvenstvu - stoji u tekstu.

I ostali mediji poput BBC-a ili Independenta su fokus prebacili isključivo na Englesku dok je i, pomalo začuđujuće, The Sun izvijestio:

- Sterling je zabio pogodak iz snova na otvaranju Eura 2020 na Wembleyju.

Idi na 24sata

Komentari 101

  • Syotos 26.06.2021.

    Najveca pobjeda Hrvatske je bilo 3-2 na Wembleyu slavilo se ko da smo osvojili Svjetsko prvensto. Kakve sad ima veze sto oni slave zasluzili su bili su bolji.

  • rastakrasta 14.06.2021.

    Na kraju se mrtvi broje.

  • GeneralPraljakUskoplje 13.06.2021.

    Hahah ma kakva je to osveta , uspoređivaju otvaranje Eura sa polufinalom SPa hahah

Komentiraj...
Vidi sve komentare