Obavijesti

Sport

Komentari 101

Englezi ni riječi o Hrvatskoj... 'Ovo vam je osveta za Rusiju'

Englezi ni riječi o Hrvatskoj... 'Ovo vam je osveta za Rusiju'

Engleski mediji su 99 posto naslovnica i članaka, kao i obično, posvetili sami sebi. Hrvatsku spominju jako malo ili gotovo nikako, eventualno u kontekstu "pobjede nad Hrvatima"

VIDEO

Englezi k'o Englezi. I kad gube i kad tuku, uvijek na svoju ruku.

POGLEDAJTE VIDEO: Vrući video podrške Ivane Knoll

Pokretanje videa...

Vatrena Knoll 01:01

Engleski mediji tako su 99 posto naslovnica i članaka, kao i obično, posvetili sami sebi. Hrvatsku spominju jako malo ili gotovo nikako, eventualno u kontekstu "pobjede nad Hrvatima".

Konkretniji u cijeloj priči bio je The Guardian, koji je slikovito opisao Sterlingov pogodak za prva tri boda Engleske na otvaranju Eura 2020.

- Engleska je jurnula i povela na Euru 2020, Sterlingov pogodak potopio je Hrvatsku - naslov je na The Guardianu dok autor teksta navodi da su Vatreni definitivno najjači suparnik izabranika Garetha Southgatea u grupi D:

- Teško da će išta kompenzirati onaj težak poraz u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji, pogotovo ne pobjeda u grupnoj fazi - stoji u tekstu.

Autor je također posvetio rečenicu je li Hrvatska dobra kao i prije tri godine na SP-u. Zaključak je da prema prikazanom - baš i ne.

Engleski tabloid Daily Mail, inače poznat po oštrom peru, ovog puta ostao je suzdržan. Novinari su u glavnom tekstu/izvještaju u naslovu istaknuli da se Garethu Southgateu isplatilo kockanje.

- Engleska - Hrvatska 1-0. Kockanje Garethu Southgateu se isplatilo! Raheem Sterling je opravdao šokantno uvrštavanje u igru zabivši pobjednički gol nakon hladnog proigravanja Kalvina Phillipsa - stoji u naslovu.

Tekst se u potpunosti odnosi na, po Englezima, odličnu predstavu njihove reprezentacije s jednim malim odlomkom o trenucima utakmice kada je Luka Modrić pokušavao proigrati hrvatske igrače.

Daily Mail je u drugom članku usporedio Kalvina Phillipsa s talijanskim majstorom, prozvavši ga "engleskim Andreom Pirlom".

Sky Sports je hladnim izvještajem istaknuo bitno: englesku prvu pobjedu na Euru i, kao i ostali mediji, spomenuo engleski poraz u Rusiji prije tri godine.

A i u ovom članku autor se bazirao na igri Engleske.

- Pred 22,500 navijača Sterling je pogodio nakon sjajne akcije Kalvina Phillipsa, Southgateov odabir se isplatio, a Engleska je stigla do kakve-takve osvete za poraz na Svjetskom prvenstvu - stoji u tekstu.

I ostali mediji poput BBC-a ili Independenta su fokus prebacili isključivo na Englesku dok je i, pomalo začuđujuće, The Sun izvijestio:

- Sterling je zabio pogodak iz snova na otvaranju Eura 2020 na Wembleyju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom