To je to što me zanima!

Englezi spustili rampu! Danskih navijača neće biti na Wembleyu

Organizatori su u prodaju za polufinala u Londonu u prodaju pustili 60.000 ulaznica, ali danski navijači neće ih moći dobiti bez desetodnevne karantene za koju nema vremena
Vidi originalni članak

Nakon nekoliko sati šoka i muke zbog kolabiranja Christiana Eriksena, Danska je proteklih tjedana u euforiji koja ne jenjava. Nogometaši su pobjedom nad Češkom u Bakuu u subotu (2-1) izborili polufinale Europskog prvenstva.

Izabranike Kaspera Hjulmanda u srijedu od 21 sat čeka polufinale protiv Engleske na Wembleyu. I to, kako se čini, bez podrške njihovih navijača, javlja Ekstrabladet.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pokušaji danskih vlasti da navijači s ulaznicom mogu ući u Veliku Britaniju i napustiti je bez obvezne samoizolacije propali su. Ona ostaje na snazi i za polufinale iako će na nedjeljno finale smjeti doći 1000 navijača bez takvih restrikcija.

Svi koji ulaze u Veliku Britaniju dotad i dalje moraju u obveznu desetodnevnu izolaciju neovisno o tome jesu li cijepljeni. Čak i da žele udovoljiti tom uvjetu i platiti, danski navijači to ne mogu jer su do utakmice samo tri dana.

Danci su, zanimljivo, slično riješili situaciju s ruskim navijačima za utakmicu grupne faze u Kopenhagenu, koja je njihove nogometaše s tri boda odvela u drugi krug. Ruskim su navijačima zabranili ulazak u zemlju jer nisu državljani Europske unije.

PROBLEMI U KLUBU Neizvjesna budućnost Perišića: Još je u izolaciji... A što nakon?

Danski navijači nadaju se kako će ponoviti uspjeh generacije 1992., koja je u Švedskoj postala europski prvak. I Englezi imaju sličnih aspiracija nakon što su razbili Ukrajinu u Rimu (4-0). Njima je to prilika za prvi finale u povijesti europskih prvenstava.

Pjesma "It's Coming Home" (vraća se kući) trešti na svakom uglu, a čini se kako će se i za vrijeme utakmice čuti samo pjesma Engleza. Za polufinale i finale u prodaju ide 75 posto kapaciteta odnosno 60.000 ulaznica.

Idi na 24sata

Komentari 143

  • arow 05.07.2021.

    Ovi Englezi tuku cijelu Europu u zdrav mozakDobit ce ih Danci kladim se

  • DinnKoKurić 05.07.2021.

    Sta Its coming home, pa ljudi nikad nisu osvojili euro, uspijesnija je danska po tom pitanju i grcka, ceska, rusija.. A a jedini i zadnji put u povijesti kad su osvojili nesto, bilo jos kad je Armstrong tek mastao kako ce jednog dana hodati po Mjesecu.. Najljigavija nacija, sve im je namjesteno, lagana grupa, lagan zdrijeb do finala i domacini su, cijeli turnir igraju kuci.. Pa ako ga osvoje, prestajem pratiti nogomet onda jer nema svrhe.. Ali mogu danci s njina sigurno, ako ne oni, Talijani ce ih pregaziti

  • sitnozubi 05.07.2021.

    TIPIČNO pokvareno imperijalistićki...jedino još jedna nacija ili ti više pleme je tako pokvareno ko ovi što mi Hrvati jako dobro znamo za oboje...i nadam se da izgube

Komentiraj...
Vidi sve komentare