Sport

Komentari 143

Englezi spustili rampu! Danskih navijača neće biti na Wembleyu

Englezi spustili rampu! Danskih navijača neće biti na Wembleyu

Organizatori su u prodaju za polufinala u Londonu u prodaju pustili 60.000 ulaznica, ali danski navijači neće ih moći dobiti bez desetodnevne karantene za koju nema vremena

Nakon nekoliko sati šoka i muke zbog kolabiranja Christiana Eriksena, Danska je proteklih tjedana u euforiji koja ne jenjava. Nogometaši su pobjedom nad Češkom u Bakuu u subotu (2-1) izborili polufinale Europskog prvenstva.

Izabranike Kaspera Hjulmanda u srijedu od 21 sat čeka polufinale protiv Engleske na Wembleyu. I to, kako se čini, bez podrške njihovih navijača, javlja Ekstrabladet.

Pokušaji danskih vlasti da navijači s ulaznicom mogu ući u Veliku Britaniju i napustiti je bez obvezne samoizolacije propali su. Ona ostaje na snazi i za polufinale iako će na nedjeljno finale smjeti doći 1000 navijača bez takvih restrikcija.

Svi koji ulaze u Veliku Britaniju dotad i dalje moraju u obveznu desetodnevnu izolaciju neovisno o tome jesu li cijepljeni. Čak i da žele udovoljiti tom uvjetu i platiti, danski navijači to ne mogu jer su do utakmice samo tri dana.

Danci su, zanimljivo, slično riješili situaciju s ruskim navijačima za utakmicu grupne faze u Kopenhagenu, koja je njihove nogometaše s tri boda odvela u drugi krug. Ruskim su navijačima zabranili ulazak u zemlju jer nisu državljani Europske unije.

Danski navijači nadaju se kako će ponoviti uspjeh generacije 1992., koja je u Švedskoj postala europski prvak. I Englezi imaju sličnih aspiracija nakon što su razbili Ukrajinu u Rimu (4-0). Njima je to prilika za prvi finale u povijesti europskih prvenstava.

Pjesma "It's Coming Home" (vraća se kući) trešti na svakom uglu, a čini se kako će se i za vrijeme utakmice čuti samo pjesma Engleza. Za polufinale i finale u prodaju ide 75 posto kapaciteta odnosno 60.000 ulaznica.

Najčitaniji članci