To je to što me zanima!

Escobar postaje trener Šibenika: Divio se Torcidinoj fešti u Splitu

Krunu Rendulića trebao bi naslijediti Sergi Escobar (45), koji je vodio niželigaške klubove u Španjolskoj pa lani u pola godine kao pomoćnik postao prvak s Américom de Cali. Debitirat će protiv Dinama
Vidi originalni članak

Šest dana nakon što je Krunoslav Rendulić (47) napustio Šubićevac, nogometni prvoligaš iz Šibenika dobit će novog trenera. Nakon osam sati putovanja s tri presjedanja i dva PCR testa u ponedjeljak u Dalmaciju stiže Španjolac Sergi Escobar Cabus (45), javlja portal El Periódico Mediterráneo.

POGLEDAJTE VIDEO: Obnova Šubićevca

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Trenersku karijeru počeo je u Španjolskoj 2014. vodeći niželigaše Almazoru, Burrianu, Ondu i Castellón, kojega je uveo u Segundu B (španjolska treća liga).

U ljeto prošle godine otisnuo se preko Atlantika radeći u stručnom stožeru kolumbijskog kluba América de Cali, s kojom je osvojio i naslov kao pomoćnik trenera Juan Cruza Reala. Specijalizirao se za obrambene zadatke.

RENDULIĆ DOBIO OTKAZ Rušio je Hajduk i Dinamo, a Šibenik ga smijenio SMS-om!

No daljina i restrikcije oko putovanja zbog covida ipak su bile prevelik problem pa je Sergi sredinom siječnja otišao iz Kolumbije kako bi u domu u Valenciji mogao biti sa suprugom Maicom i sinovima Sergijem (7) i Alexom, koji je tek napunio šest mjeseci.

Baš je to kolumbijsko iskustvo, čini se, bilo ključno u dovođenju u Hrvatsku jer je Šibenik u vlasništvu Kolumbijaca koji žele sačuvati prvoligaški status.

Zanimljivo, Escobar je u prosincu na Twitteru objavio i video s Torcidine proslave 70. rođendana. U opis je kratko i jasno stavio: "PREDIVNO...".

Trenutačno su Šibenčani šesti sa šest bodova više od posljednje Lokomotive 10 kola prije kraja. Escobar je potpisao ugovor do kraja sezone, trebao bi biti predstavljen u ponedjeljak poslijepodne, a debitirat će na Veliku subotu u domaćoj utakmici protiv lidera Dinama.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • 30.03.2021.

    Šibenik + Escobar = Lete zmajevi na terenu

  • noelsz 29.03.2021.

    Biiti će šmrkanja linija po stadionu

  • crowal 29.03.2021.

    Pablo?

Komentiraj...
Vidi sve komentare