Sport

Komentari 14

Escobar postaje trener Šibenika: Divio se Torcidinoj fešti u Splitu

Escobar postaje trener Šibenika: Divio se Torcidinoj fešti u Splitu

Krunu Rendulića trebao bi naslijediti Sergi Escobar (45), koji je vodio niželigaške klubove u Španjolskoj pa lani u pola godine kao pomoćnik postao prvak s Américom de Cali. Debitirat će protiv Dinama

Šest dana nakon što je Krunoslav Rendulić (47) napustio Šubićevac, nogometni prvoligaš iz Šibenika dobit će novog trenera. Nakon osam sati putovanja s tri presjedanja i dva PCR testa u ponedjeljak u Dalmaciju stiže Španjolac Sergi Escobar Cabus (45), javlja portal El Periódico Mediterráneo.

POGLEDAJTE VIDEO: Obnova Šubićevca

Trenersku karijeru počeo je u Španjolskoj 2014. vodeći niželigaše Almazoru, Burrianu, Ondu i Castellón, kojega je uveo u Segundu B (španjolska treća liga).

U ljeto prošle godine otisnuo se preko Atlantika radeći u stručnom stožeru kolumbijskog kluba América de Cali, s kojom je osvojio i naslov kao pomoćnik trenera Juan Cruza Reala. Specijalizirao se za obrambene zadatke.

No daljina i restrikcije oko putovanja zbog covida ipak su bile prevelik problem pa je Sergi sredinom siječnja otišao iz Kolumbije kako bi u domu u Valenciji mogao biti sa suprugom Maicom i sinovima Sergijem (7) i Alexom, koji je tek napunio šest mjeseci.

Baš je to kolumbijsko iskustvo, čini se, bilo ključno u dovođenju u Hrvatsku jer je Šibenik u vlasništvu Kolumbijaca koji žele sačuvati prvoligaški status.

Zanimljivo, Escobar je u prosincu na Twitteru objavio i video s Torcidine proslave 70. rođendana. U opis je kratko i jasno stavio: "PREDIVNO...".

Trenutačno su Šibenčani šesti sa šest bodova više od posljednje Lokomotive 10 kola prije kraja. Escobar je potpisao ugovor do kraja sezone, trebao bi biti predstavljen u ponedjeljak poslijepodne, a debitirat će na Veliku subotu u domaćoj utakmici protiv lidera Dinama.

Najčitaniji članci