To je to što me zanima!

Uefa ima novi plan: Euro će biti u prosincu, baš kao i SP 2022.

Uefa će razmotriti pomicanje Eura da omogući Premier ligi i drugim klupskim natjecanjima da nadoknade utakmice zbog kaosa koji je napravio korona virus, stoji u članku The Telegrapha
Vidi originalni članak

Korona virus odgodio je i prekinuo brojne sportske događaje. Liga prvaka, Europska liga, sve bitnije nogometne lige, NBA, Formula 1, tenis (Indian Wells)... Svijet je u sportskom zatišju, no ono što najviše zanima sve sportske zaljubljenike su dvije ključne stvari - hoće li se i kada održati Europsko nogometno prvenstvo i znači li pandemija korona virusa i otkazivanje Olimpijskih igara?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na drugo pitanje odgovor je dao japanski premijer Shinzo Abe.

JAPANSKI PREMIJER: 'Korona virus? Olimpijske igre održat će se bez obzira na sve'

A na prvo je odgovoriti pokušao engleski The Telegraph. Prema njihovim informacijama iz povjerljivih izvora, Europsko nogometno prvenstvo bit će pomaknuto za prosinac i održat će se na zimu, a ne na ljeto kako je prvotno trebalo biti.

- UEFA će razmotriti pomicanje Eura da omogući Premier ligi i drugim klupskim natjecanjima da nadoknade utakmice zbog kaosa koji je napravio korona virus. O radikalnim prijedlozima raspravljat će se u utorak nakon što su brojna europska prvenstva odgođena - stoji u članku.

- S obzirom da je cijela Europa zaustavila prvenstva, izvori iz Uefe kažu da će se razgovarati i o premještanju Lige prvaka i Europske lige. Na ljeto 2021. se neće igrati Euro i nogometaši će biti slobodni u to vrijeme.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker najavio je da će glasati za odgodu Eura, ali više ćemo znati nakon utorka kada bi se trebale donijeti sve bitne odluke po ovim pitanjima. U utorak je, naime, sastanak svih 55 članica Uefe.

A termin na zimu europskim bi reprezentacijama poslužio i kao priprema za SP u Kataru 2022. godine, koji se također neće igrati na ljeto nego mu je termin od 21. studenoga do 18. prosinca.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • 14.03.2020.

    Ne razumijem logiku. Pa do prosinca će Kinezi raširiti novu pandemiju po svijetu.

  • Mr_Choc 14.03.2020.

    Tako, stavite taman u vrijeme kad počinje ona obična gripa, a možda nam se i korona vrati... ako uopće i ode preko ljeta.

  • Xyster 14.03.2020.

    Zasto bi se uopce moralo odigrati, bit ce Euro 2024.

Komentiraj...
Vidi sve komentare