To je to što me zanima!

Evo gdje gledati derbi Rijeke i Hajduka: Splićani još nikada nisu slavili bez Marka Livaje...

Nikola Kalinić trebao bi zaigrati umjesto Livaje, ali takvog igrača nemoguće je zamijeniti. U 91 utakmici zabio je 58 golova i 27 puta asistirao, no njegov učinak na cijelu momčad je nemjerljiv
Vidi originalni članak

Posljednje dvije godine Rujevica je postala Hajdukov domaći teren, našalit će se navijači splitskog kluba. U posljednjih pet dvoboja na Rujevici Splićani imaju savršen skor od 5-0 pa se navijači s pravom nadaju nastavku tog niza i danas od 18 sati u novom Jadranskom derbiju. No, postoji jedan veliki problem. Hajduk na raspolaganju neće imati Marka Livaju

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Rijeka i Hajduk od 18 sati na Rujevici igraju posljednji međusobni susret ove sezone, Jadranski derbi u kojem uvijek do izražaja dođu tenzije i rivalstvo između ova dva kluba. Prijenos je na MaxSport 1.

Splićani su na ljestvici udaljeni čak 16 bodova od Rijeke i praktički su osigurali drugo mjesto. Riječki cilj je treće mjesto koje vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu, a pobjedom bi Hajduku gotovo sigurno raspršili snove o naslovu jer je Dinamo na plus 12. 

Ivan Leko neće računati na Filipa Krovinovića i Marka Livaju zbog tri žuta kartona, a Hajduk bez svoje desetke još ne zna za pobjedu u HNL-u. Otkako se vratio na Poljud 2021. godine, propustio je tek četiri susreta, a Splićani su gubili od Dinama pretprošle sezone (2-0), prošle sezone istim je rezultatom bolji bio Šibenik, a bez Livaje su remizirali sa Slaven Belupom (0-0) u Koprivnici i praktički se oprostili od naslova prvaka.

Ove sezone propustio je samo jedan susret i to onaj u remiju protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj (2-2). Ne zaboravimo nadodati da je Hajduk i prošle sezone bez svog najboljeg igrača ispao iz kvalifikacija Konferencijske lige od Tobola. 

- Marka se ne može zamijeniti. Ne može ni Real zamijeniti Benzemu, Bayern Lewandowskog, a ni City Haalanda. On je nama najbolji u svemu, ključan, lider. Pokušat ćemo igrati nešto drugo i dobiti na drugačiji način - rekao je trener Ivan Leko.

Nikola Kalinić trebao bi zaigrati umjesto Livaje, ali takvog igrača nemoguće je zamijeniti. U 91 utakmici zabio je 58 golova i 27 puta asistirao, no njegov učinak na cijelu momčad je nemjerljiv. On je taj koji zabija, asistira i kreira. Koji odvlači suparnike za sobom i otvara prostor suigračima. 

Iako Hajduka ima pet od pet na Rujevici u posljednje dvije godine, pred njim je težak pa gotovo nemoguć zadatak. Kako slaviti bez najboljeg igrača.

 

Idi na 24sata

Komentari 116

  • Crni_petar 16.04.2023.

    jel uplovio trajekt u rijeku? dali netko ima informacije..

  • Ivan Horvat Budimir 16.04.2023.

    Gazi se ta rijecica kao lokvica , pa taj klub je smijesan i mjesto mu je na dnu tablice sa sibenikom.Pozdrav iz Vukovara 🇭🇷 P.S. Vukovar je Hrvatski grad za sve rijecane !!!

  • lollol23 16.04.2023.

    Srecan vaskrs

Komentiraj...
Vidi sve komentare