To je to što me zanima!

Evo kako su Jakić i društvo torpedirali nemoćnu Barcu

Bili su veliki autsajderi, ali s tri gola u mreži Katalonaca su nogometaši Eintrachta prošli u polufinale Europske lige, a tamo će ih čekati West Ham našeg Nikole Vlašića
Vidi originalni članak

Više od 20 tisuća navijača Eintrachta okupiralo je ulice Barcelone, pisali su njemački mediji. Pjevalo se i plesalo cijeli dan na vrućem španjolskom suncu, kao da su namirisali senzaciju.

BARCELONA - EINTRACHT 2-3 Jakić i Eintracht senzacionalno srušili Barcu za polufinale EL!

Eintracht je u sjajnom susretu senzacionalno nokautirao Barcelonu 3-2 i ukupnim rezultatom prošao u polufinale Europske lige gdje će igrati protiv West Hama. Xavi je doživio najteži trenerski poraz i vjerovali ili ne, tek prvi u regularnom dijelu u ovoj godini. Gubila je Blaugrana od Bilbaa i Reala, ali nakon produžetaka. 

Atmosfera je bila kao da se igralo u Frankfurtu, a užareno je u gostujućim sektorima bilo već od treće minute kada je Eric Garcia napravio penal, a Filip Kostić zabio za 1-0. Gol možete pogledati OVDJE.

I od samog početka sve je išlo na mlin gostima. Tako grogirana Barca preuzela je posjed lopte, pokušala se nametnuti, ali bilo je to sve sporo, jalovo i bezidejno. Gosti su sve bez problema zatvarali u obrani, a onda su s vremena na vrijeme pokazivali koliko su moćni u kontri.

Imali su nekoliko šansi, a u 36. minuti Ter Stegen drugi je put vadio loptu iz svoje mreže. Kristijan Jakić je napravio ogroman posao u začetku akcije. Ukrao je loptu Busquetsu, poslao ju Kostiću koji je potom odmah proslijedio do Borre. Namjestio se na 25 metara i silovito pogodio lijevi gornji kut. Bio je to gol za prste polizati, a možete ga pogledati OVDJE.

Već tada krenula je ludnica među gostujućim navijačima. Mirisalo je na čudo i jednu predivnu španjolsku noć.

EUROPSKA LIGA RB Leipzig prošao u polufinale, Gvardiolovi nadigrali Pašalićeve

Barcelona nije imala odgovora na betonsku njemačku obranu i ubojite kontre. Falilo je ideje i brzine u igri, sve se baziralo na individualne akcije, a to su gosti lagano čitali. I onda šah-mat potez koji je riješio pitanje pobjednika. Kamada je iz auta proigrao Kostića koji se našao na lijevoj strani peterca pa sjajno pogodio suprotni donji kut za 3-0!

U završnici je Barca bacila sve karte u napad, išao je Xavi na sve ili ništa. Zabio je Busquets u 91. za 3-1, Depay iz penala smanjio na 3-2 u gotovo 100. minuti, ali bilo je kasno. Portugalski sudac Soares Dias svirao je kraj i veliko njemačko slavlje moglo je započeti. Večeras će gosti popiti na litre i litre piva u katalonskoj prijestolnici...
 

Idi na 24sata

Komentari 80

  • kajzanavek 15.04.2022.

    Dok su u igri Garcia, Minqueza, i Ferran, kaj očekivati? Tri igrača manje.

  • Antitovar ! 15.04.2022.

    Dinamova skola !

  • Roommi 15.04.2022.

    Ma bravo Jakić glavna vijest,a o senzacionalnoj etapnoj pobjedi Frana Miholjevića i vodstvu u generalnom poretku na utrci po Siciliji ni riječi!

Komentiraj...
Vidi sve komentare