Obavijesti

Sport

Komentari 199

Jakić i Eintracht senzacionalno srušili Barcu za polufinale EL!

Jakić i Eintracht senzacionalno srušili Barcu za polufinale EL!

Eintracht je u uzvratnom susretu četvrtfinala Europske lige senzacionalno pobijedio Barcu 3-2 i ukupnim rezultatom 4-3 plasirao se u polufinale! Dva gola nemoćnoj Barci utrpao je Kostić, a jednom je precizan bio Borre. Za domaćine su zabili Depay i Busquets

Nakon što je prvi susret u Frankfurtu završio 1-1, nogometaši Eintrachta priredili su veliko iznenađenje pobijedivši na Camp Nouu Barcelonu s 3-2 izborivši tako plasman u polufinale Europske lige.

Mjesto među četiri najbolje momčadi izborili su i RB Leipzig te West Ham.

Eintracht je na Camp Nou imao podršku više od 25.000 navijača. Premda je momčad iz Frankfurta imala pravo na samo 5.000 ulaznica, njemački navijači su nabavili ulaznice svim mogućim kanalima pa je atmosfera bila kao da se igra u Frankfurtu.

Europa League - Quarter Final - Second Leg - FC Barcelona v Eintracht Frankfurt

Počelo je šokantno za Barcu. Eric Garcia je u trećoj minuti oborio Jespera Lindstroma, a portugalski sudac Artur Soares Dias pokazao na bijelu točku. Filip Kostić je sigurno izveo kazneni udarac.

U 10. minuti Barca je mogla izjednačiti. Pedri je ubacio na drugu stativu, Aubameyang je pucao glavom, ali preko gola. U nastavku poluvremena Barcelona je pritiskala, no nije uspjela slomiti njemačku obranu. S druge strane Eintracht je vrebao na kontre i jedna takva im je donijela povećanje prednosti u 36. minuti. Kostić je dodao do Rafaela Borrea koji je povukao i potom opalio s više od 25 metara i sjajno pogodio u rašlje.

Europa League - Quarter Final - Second Leg - FC Barcelona v Eintracht Frankfurt

Katalonski sastav je već u drugoj minuti nastavka mogao smanjiti, no Aubameyang je promašio zicer. Uslijedila je velika prilika za goste u 58. minuti, pucao je Lindstrom, ali je Marc-Andre ter Stegen sjajno reagirao. Međutim, niti Ter Stegen u 67. minuti nije mogao ništa, Kostić je sjajno pogodio za nevjerojatnih 3-0.

Europa League - Quarter Final - Second Leg - FC Barcelona v Eintracht Frankfurt

Barcelona je u 84. minuti zabila pogodak, no Busquets je bio u zaleđu. No, u prvoj od devet minuta nadoknade Busquets je ipak smanjio rezultat sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora. Barcelona je u devetoj minuti nadoknade zabila još jedan gol, Depay je zabio s bijele točke, no za više od toga nije bilo vremena. Za Eintracht je cijeli susret odlično odigrao Kristijan Jakić.

Europa League - Quarter Final - Second Leg - FC Barcelona v Eintracht Frankfurt

Njemački sastav će u polufinalu igrati protiv West Hama koji je na gostovanju deklasirao Lyon sa 3-0 nakon što je londonski susret završio 1-1.

Domaćin je odlično počeo utakmicu, već u 6. minuti francuski sastav je mogao do vodstva, no Karl Toko Ekambi je pogodio stativu. Ekambi je imao odličnu priliku i u 27. minuti, no njegov pokušaj nije bio dovoljno snažan.

Europa League - Quarter Final - Second Leg - Olympique Lyonnais v West Ham United

Gosti su poveli u 38. minuti. Pablo Fornals je izveo korner, a Craig Dawson zabio za 1-0. U posljednjim trenucima prvog dijela Declan Rice je pokupio odbijenu loptu i sa ruba šesnaesterca pogodio za 2-0. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika londonski sastav je razriješio u 48. minuti kada je Jarrod Bowen preciznim šutem pogodio za 3-0. Nikola Vlašić nije igrao za goste.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Europska liga, četvrtfinale, uzvrat 21:00 , Camp Nou
Barcelona
Busquets 90', Depay 90+10'
2 : 3
Eintracht
Kostić 4', 67', Borre 36'
Sortiranje događaja
90+11'

I to je kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj. Nema više vremena, Eintracht je pobijedio 3-2 i plasirao se u polufinale Europske lige. Fantastičnu utakmicu odigrali su Nijemci, prepustili loptu domaćinima pa ih uništavali preko kontri. Dva gola zabio je Kostić, a jedan Borre.

Barcelona je zabila u završnici dva gola, ali bilo je prekasno za povratak u susret. Nijemci idu u polufinale ukupnim rezultatom 4-3. Čestitke Eintrachtu na prolasku, čestitke našem Kristijanu Jakiću na sjajnoj utakmici!

90+10'

Goooool. Barca je smanjila na 3-2. Koliko će još sudac produžiti?

90+10'

Penal za Barcu. Ndicka je faulirao Depaya i dobio drugi žuti karton. 

90+6'

Totalna ofenziva Barcelone, Eintracht se skroz povukao i čisti baš sve ispred svog gola. Sve je manje vremena za domaćina. 

90+2'

Leti Barca na krilima gola. Pokušava na prepad i moment zabiti Nijemcima još jedan pa ih uvesti u dramatičnu završnicu. 

Komentari 199