To je to što me zanima!

Evo što Hrvatskoj treba za EP, s kim još igra i zašto je osvajanje skupine važno u budućnosti

Izbornik Perkovac uvjerava je da ćemo na Europsko prvenstvo ići. Bilo to s prvog ili drugog mjesta. Nakon remija s Nizozemskom, Grčka je prva u našoj skupini. Akcije kvalifikacija nastavljaju se u travnju
Vidi originalni članak

Hrvatska rukometna reprezentacija remizirala je s Nizozemskom 25-25 u velikoj drami. Kauboji su osvojili bod pa i dalje drže treće mjesto u skupini kvalifikacija za Europsko prvenstvo s pet bodova. Ispred nas su Nizozemci (5), a vodeća je Grčka sa šest bodova.

Kao što je i izbornik Perkovac rekao nakon utakmice, bilo bi bolje da smo osvojili cijela dva boda, ali niti s jednim ne možemo biti nezadovoljni.

REAKCIJE IZ GRADSKOG VRTA Perkovac: Za dvije, tri godine ćemo s ovim mladim igračima opet biti na svjetskom vrhu

Jer prva dva iz skupine sigurno putuju na Europsko prvenstvo dok će i treće mjesto nekima donijeti plasman na Euro, ali tek će se na kraju rangirati najbolje trećeplasirane momčadi. Četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije idu na EP.

Benefit osvajanja skupine

Ono u što izbornik uvjerava je da ćemo na Europsko prvenstvo ići. Bilo to s prvog ili drugog mjesta. Bolje bi bilo završiti kao u prvi u skupini jer bi u tom slučaju imali lakši ždrijeb u svibnju za Europsko prvenstvo.

Hrvatsku čekaju još dvije utakmice i obje se igraju u travnju. Prvo putujemo u Grčku gdje nas čeka težak zadatak kod lidera skupine, a onda dočekujemo Belgiju.

S dvije pobjede bi osigurali plasman na EP, čak bi i s jednim porazom i jednom pobjedom išli dalje jer Nizozemska i Grčka u zadnjem kolu igraju međusobno.

- Idemo u Grčku pa igramo s Belgijom doma. Nama su, vjerujem, dva boda dovoljna da budemo čak i prvi u grupi. Ali, nije uopće bitno. Bitno je da odemo dalje. Ali ja sam zadovoljan da samo odemo na Europsko i kada tamo dođemo onda ćemo pokazati našu pravu sliku - rekao je izbornik Perkovac nakon remija s Nizozemskom.

Raspored kvalifikacija za EP:

5. kolo

Grčka - Hrvatska, 26. travnja u 17 sati
Belgija - Nizozemska, 26. travnja u 20:10 sati

6. kolo

Hrvatska - Belgija, 30. travnja u 18 sati
Nizozemska - Grčka, 30. travnja u 18 sati

Idi na 24sata

Komentari 14

  • zorozimba 14.03.2023.

    Tužno je gledati propadanje hrvatskog rukometa kao jednog od najtrofejnijih sportova.

  • 13.03.2023.

    Ako ne možemo doma dobit jednu Nizozemsku, onda bolje da ne idemo na EP

  • john doe2 13.03.2023.

    Strasno, nemam rijeci za ovo. Izbornik pred dolazak na klupu prica jedno a u dvije utakmice pokazao da je na dobrom putu da bude nas najgoriji izbornik u povijesti. Njemu je uspjeh remi sa Nizozemskom i strepi od Grcke. Mi igramo isti rukomet kakav smo igrali kad smo bili prvaci svijeta. Jednak tempo. Danas se igra brz rukomet u leđa kakav igraju Danska i Norveska i takvom stilu igre treba teziti, a ne kao mi sto igramo rukomet kakav je igrao Sovjetski savez 80tih

Komentiraj...
Vidi sve komentare