Obavijesti

Sport

Komentari 88

Hrvatska u neviđenoj drami remizirala protiv Nizozemske

Hrvatska u neviđenoj drami remizirala protiv Nizozemske

Kauboji su imali igrača više i zadnji napad. Duvnjak je uzeo posljednji udarac, ali sjajni nizozemski golman Ravensbergen mu je obranio. Nizozemci su se izvukli i sada je Grčka vodeća u skupini

U susretu četvrtog kola skupine 5 kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine, hrvatska rukometna reprezentacija je u Osijeku odigrala 25-25 protiv Nizozemske.

Osijek: Hrvatska protiv Nizozemske u kvalifikacijskoj utakmici za Europsko rukometno prvenstvo

Hrvatska niti u drugom susretu protiv Nizozemske nije uspjela ostvariti pobjedu. Prije četiri dana na premijeri novoga hrvatskog izbornika Gorana Perkovca, "Kauboji" su izgubili sa 27-32, a u uzvratu u Osijeku odigrali su 25-25.

Naši su rukometaši imali zadnji napad, pucao je Domagoj Duvnjak, ali je najbolji igrač u nizozemskim redovima vratar Bart Ravensbergen upisao svoju 15. obranu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvatska bi pobjedom napravila važan korak prema plasmanu na završni turnir koji će se od 10. do 28. siječnja iduće godine održati u Njemačkoj, ovako će odluka o putnicima na EP biti poznata u travnju kada su na rasporedu zadnja dva kola. Grčka vodi u skupini s bodom više od Hrvatske i Nizozemske.

Počelo je loše. Brzi nizozemski igrači stvarali su velikih problema hrvatskoj obrani, pa su gosti poveli sa 4-1, u 11. minuti je bilo 7-3, a minutu kasnije i pet razlike (8-3). Razbranio se Bart Ravensbergen i Nizozemska, koju vodi Šveđanin Staffan Olsson, je u 19. minuti stigla i do velikih šest pogodaka prednosti (13-7).

Osijek: Hrvatska protiv Nizozemske u kvalifikacijskoj utakmici za Europsko rukometno prvenstvo

Srećom, u posljednjih 10 minuta prvog dijela odabranici izbornika Gorana Perkovca, su podigli intenzitet igre. Na krilima sjajne osječke publike zaigrali su daleko čvršće u obrani i pokretljivije u napadu, pa se nizozemska prednost počela topiti. Hrvatska je serijom 7-2 do poluvremena smanjila na samo gol zaostatka (14-15).

Na otvaranju drugog dijela Hrvatska je uspjela izjednačiti (15-15), a u 42. minuti i prvi put povesti (20-19). Bile su to minute u kojima se igralo gol za gol, pa smo vidjeli čak devet izjednačenja. Prva se odvojila Nizozemska koja je u 51. minuti povela sa 25-23. No Hrvatska je golovima Domagoja Duvnjaka i Tina Lučina četiri minute prije kraja izjednačila na 25-25, a potom imala i napad za vodstvo koji nije iskoristila.

Osijek: Hrvatska protiv Nizozemske u kvalifikacijskoj utakmici za Europsko rukometno prvenstvo

Kuzmanović je osmom obranom donio Hrvatskoj novu priliku za vodstvo, nažalost Lučin je napravio prekršaj u napadu i gosti su minutu prije kraja dobili priliku povesti. Niti oni nisu bili uspješni, Hrvatskoj je ostalo 15 sekundi za slavlje. Pucao je Duvnjak, ali je Ravensbergen upisao 15. obranu.

U hrvatskim redovima najefikasniji su bili Mateo Maraš s pet golova, Filip Glavaš i Tin Lučin sa po četiri, dok je Dominik Kuzmanović imao osam obrana. Nizozemsku su predvodili Dani Baijens sa šest, Rutger ten Velde s pet i Kay Smits sa četiri gola, dok je odlični Ravensbergen imao 15 obrana. (Hina)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Kvalifikacije za EP, 4. kolo 20:15 sati , Dvorana Gradski vrt, Osijek
Hrvatska
25 : 25
Nizozemska
Sortiranje događaja

Nemoguće... Hrvatska je imala igrača više i zadnji napad. Sve smo pripremili na time-outu, Domagoj Duvnjak je uzeo zadnji šut, ali mu je Ravensbergen obranio.

Situacija u skupini se sada zakomplicirala, Grčka je na prvom mjestu.

60'

Prekršaj u napadu Nizozemaca. Probijanje! Imamo 20-ak sekundi za zadnji napad. Kakva dramu u Osijeku...

Duvnjak je od Perkovca tražio da zove time-out. Minuta predaha.

60'

Nizozemska je pozvala time-out.

60'

Prekršaj Lučina u napadu. S igračem više. Kakva šteta... Moramo se sada obraniti. 45 sekundi je do kraja.

59'

Bolju šansu nismo mogli dobiti. Potpuni je egal, rezultat 25-25 i Nizozemskoj je upravo isključen Benghanem.

Idemo po pobjedu, Kauboji!

Komentari 88