To je to što me zanima!

Fair play: Nisu svi varalice kao što je Thierry Henry...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Francuski nogometaš svoju prevaru nije uspio ispraviti, ali puno je sportaša kojima je pravda u nekim trenucima bila važnija čak i od trofeja...
Vidi originalni članak

Žalim zbog načina na koji sam u Parizu proslavio taj nesretan gol protiv Irske, izjavio je Thierry Henry nekoliko dana nakon što je rukom asistirao Gallasu za gol koji je Francusku odveo na Svjetsko nogometno prvenstvo. Ircima njegovo žaljenje malo znači. Prevareni su, a SP u Južnoj Africi pratit će putem malih ekrana.
No, nasreću, nisu svi sportaši prevaranti poput Henryja. Nogometaši Ascolija nisu usamljeni u svom primjeru. Danski reprezentativci tako su primjerice u utakmici protiv Irana namjerno promašili penal. Iranskog nogometaša prevarila je zviždaljka iz publike. Pomislio je da je sudac odsvirao kraj, uzeo loptu u ruku i tako skrivio penal. Danci su kazneni udarac izveli pucavši visoko iznad gola.
Izniman fair play pokazali su i hrvatski jedriličari Pavle Kostov i Petar Cupać na Olimpijskim igrama u Pekingu. Dancima se slomio jarbol, pa su im Kostov i Cupać posudili svoj brod. Danska je osvojila zlato, a Međunarodni fair play odbor proglasio je to najsportskijim potezom u 2008. Sreća za Dance pa Henry ne jedri...

ZABILI PA SHVATILI DA NIJE FER
Nogometaši Ascolija oduševili su prošlog vikenda lijepom gestom. Nakon što su shvatili da su protiv Reggine zabili gol dok je suparnički igrač Valdez ležao ozlijeđen na zemlji, dopustili su protivniku da izjednači.

HRVATI POMOGLI DANCIMA ZA ZLATO
Hrvatski jedriličari Kostov i Cupać te njihov trener Bulaja ustupili su na OI-ju u Pekingu svoj brod Dancima nakon što se na njihovu brodu slomio jarbol. Dobili su nagradu za najbolji fair play potez u 2008. godini.

WENGER IM HTIO DATI JOŠ JEDNU ŠANSU
Nakon što je 1999. njegova momčad pobijedila zahvaljujući poprilično dvojbenom golu, trener Arsenala Arsene Wenger predložio je da se utakmica FA kupa protiv Sheffield Uniteda odigra još jedanput.

POMAGAO I OSTAO BEZ MEDALJE
Na svjetskom atletskom kupu 1993. godine talijanski maratonac Francesco Panetta pomogao je drugom natjecatelju koji je pao tijekom utrke. Zbog te geste ostao je bez medalje i kroz cilj prošao tek sedmi.

I DI CANIO IMA DOBRU STRANU
Iako će ga većina ljudi pamtiti kao nogometaša koji golove proslavlja fašističkim pozdravom, Paolo di Canio pokazao je fair play jer je odbio zabiti gol dok je protivnički golman ležao ozlijeđen na travnjaku.

ISPRAVILA SUCE I OSTALA BEZ ZLATA
Atletičarka Bianca Kapplar zaradila je fair play nagradu tako što je sucima priznala da ne može skočiti 6,96 metara u dalj, koliko su oni izmjerili. Bila je u pravu. Suci su krivo mjerili, a ona je ostala bez zlata.

FOWLER NAMJERNO FULAO PENAL
U derbiju između Arsenala i Liverpoola 1996. sudac je dosudio penal za Redse. Napadač Liverpoola Fowler pokušao je uvjeriti suca da ga nitko nije faulirao. Sudac nije vjerovao, pa je Fowler namjerno promašio penal.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • raffaello 12.12.2009.

    NOVO NA TRŽIŠTU Umjesto pića uzmite tabletu www.raffaello007.bloger.hr

  • casio 08.12.2009.

    Tko napada Anrija nema pojma o nogometu.

  • BubyBj 08.12.2009.

    Paolo di Canio je car

Komentiraj...
Vidi sve komentare