To je to što me zanima!

Federer i Serena ostat će bez rankinga! Đoković se pobunio: 'To je nekorektno prema meni'

Zbog invazije Rusa na Ukrajinu, Rusi i Bjelorusi ostali su bez nastupa na Wimbledonu, najvećem teniskom turniru na svijetu i trećem Grand Slamu, a oduzimanjem bodova Novak Đoković pada na najmanje treće mjesto
Vidi originalni članak

Zbog zabrane ruskim i bjeloruskim tenisačima i tenisačicama, ATP i WTA odlučili su da ove sezone neće računati bodove s ovosezonskog Wimbledona.

VELIKA POBJEDA GOJE Show Hrvata u Parizu: Sudac ga razbijesnio, 'častio' navijače pa izveo preokret za pamćenje!

Treći Grand Slam sezone počinje 27. lipnja i uz trofej, igrat će se "samo" za nagradni fond (kao i preostali travnati turniri). Samim time, najbolji tenisač svijeta Novak Đoković (35) gubi 2000 bodova i pada najmanje na treću poziciju, dok će ispred njega sigurno biti Rus Daniil Medvedjev i Nijemac Alexander Zverev.

- Wimbledon je i dalje Grand Slam. To je za mene jedan poseban turnir. Ići ću na njega, ali ovo je odluka kojom gube obje strane - kaže Novak.

šetnja parizom Čilić kakav se rijetko viđa: Pomeo protivnika za jednu od najuvjerljivih pobjeda u karijeri

Dodao je i kako to utječe na njega.

- Ovo je jako nekorektno prema meni i svima koji svima koji su ostvarili odlične rezultate prošle godine. Na osobnom nivou izgubit ću 4000 bodova jer nisam mogao igrati ni na Australian Openu.

NA ZAHTJEV IGRAČA Udarac za 'teniski hram': Neće biti bodova na Wimbledonu...

Zanimljivo je da će zbog odluke ATP-a i WTA rekorder po broju osvojenih Wimbledona Roger Federer (40) i osvajačica 23 Grand Slama Serena Williams (40) izgubiti sve bodove, a samim time i ranking jer je Wimbledon zadnji turnir na kojem su igrali.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Nameless 24.05.2022.

    Teška vremena prijatelju moj 😌

  • zagorac2 24.05.2022.

    ovo su stvarno sve velike gluposti jer da ti velikani teniskog sporta izgube ranking je neprihvatljivo bez razlike dali netko voli bilo koga od tih velikana ili ne

Komentiraj...
Vidi sve komentare