To je to što me zanima!

Federeru je Nadal najveći rival, ali Đoković tvrdi: 'Još ne mislim da je kraj, stići ću ih obojicu...'

Pošto ne mislim da je prekasno, nastavit ću dalje, koliko god imam goriva u nogama i ljubavi, želje i volje da se bavim ovim sportom i da se iz dana u dan trudim biti bolji igrač, rekao je Novak Đoković
Vidi originalni članak

Rafael Nadal ispisao je novu stranicu sportske povijesti nakon što je 13. osvojenim Roland Garrosom stigao do 20. Grand Slama čime se izjednačio s velikim Rogerom Federerom na vrhu.

POGLEDAJTE VIDEO: Nadal i Federer na Instagramu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Briljantnom izvedbom pomeo je Novaka Đokovića 3-0 u finalu i još jednom potvrdio titulu apsolutnog kralja zemlje. Godine idu, ozljede se nižu i prolaze, ali Nadalova dominacija na crvenom tlu ostaje.

Priznanje za veliko postignuće stiglo je i od najvećeg svih vremena Rogera Federera. 

- Uvijek sam imao ogromno poštovanje prema mojem prijatelju Rafi, kao osobi i kao šampionu. Moj najveći rival proteklih godina, Rafa i ja međusobno smo se 'gurali' i jedan od drugoga učinili bolje igrače. Stoga moram reći kako mi je istinska čast čestitati Nadalu na 20. 'grand slamu' u karijeri. Posebno je impresivno što je osvojio 13 naslova u Roland Garrosu, a to je jedno od najvećih dostignuća u sportu općenito - rekao je nakon Federer nakon Rafine velike pobjede.

Španjolac i Švicarac sada su se odvojili i s 20 osvojenih Grand Slamova dijele prvo mjesto svih vremena. Novak Đoković ostao je na tri manje i sa 17 naslova četiri glavna turnira ih slijedi u stopu.

No, nakon što je uvjerljivo izgubio meč javio se i srpski tenisač. Još uvijek ne misli da je kraj i da može uloviti 'posljednji vlak' za postati najbolji ikada.

- Da mislim da je prekasno, vjerojatno bih završio karijeru već danas i to bih rekao. Ali, pošto ne mislim da je prekasno, nastavit ću dalje, koliko god imam goriva u nogama i ljubavi, želje i volje da se bavim ovim sportom i da se iz dana u dan trudim biti bolji igrač i u što boljoj formi - rekao je Đoković.

Pobjedom na Roland Garrosu približio bi se konačnom cilju, no sada se udaljio par koraka. 

- Jedan poraz, iako je finale Grand Slama, ne može me toliko poremetiti. Ušao sam u četvrto desetljeće i po teniskom, kronološkom očekivanju, i mene i Nadala, a pogotovo Federera, su već sto puta strpali u penziju. Ali nas trojica i dalje pokazujemo da smo najbolji igrači svijeta - rekao je Nole.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • jumanjii 13.10.2020.

    dobar je Đoković ali Nadal i Federer su bolji.

  • dejo36 12.10.2020.

    A nemas brige,Kad Nadal zavrsi kao Lance Armstrong bit ces najveci

  • Trump Jong Un 12.10.2020.

    Kad na vrbi grožđe rodi

Komentiraj...
Vidi sve komentare