To je to što me zanima!

Fešta u Saudijskoj Arabiji: Kralj je proglasio državni praznik nakon pobjede protiv Argentine

Slavilo se u Dohi, gdje je došao veliki broj navijača iz Saudijske Arabije, ali i na ulicama Rijada. I mlado i staro, svi su na ulici, razvijene zastave i pjesme. Fešta za pamćenje koja će trajati dva dana
Vidi originalni članak

Mnogi navijači u 2022. godini kalkulirali su s godišnjem kako bi si ostavili slobodne dane da u miru mogu pratiti Svjetsko prvenstvo. Neki su posegnuli i za bolovanjem, ali navijači u Saudijskoj Arabiji ne moraju o tome brinuti. Oni su državnim regretom dobili slobodan dan. 

Nogomet čini čuda, a čudo je napravila Saudijska Arabija koja je senzacionalno pobijedila Argentinu (2-1) u prvom kolu Svjetskog prvenstva. Šesti im je ovo nastup na Mundijalu, 1994. godine ušli su u osminu finala, ali ne treba niti napominjati da je ovo najveća pobjeda u povijesti ove reprezentacije.

Euforija je zahvatila cijelu državu pa je kralj Salman srijedu proglasio državnim praznikom kako bi svi mogli u miru proslaviti povijesnu pobjedu. Neće raditi ni javni ni privatni sektor. Trgovine će biti zatvorene, kao i škole, fakulteti. Kralj se pobrinuo da svima omogući feštu. 

A koliko su Saudijci opasni, pokazala je prijateljska utakmica protiv Hrvatske prije šest dana. Namučili su 'vatrene' imali nekoliko izglednih šansi, ali ipak smo ih slomili golom Andreja Kramarića. No, sada su šokirali cijeli nogometni svijet. 

Slavilo se u Dohi, gdje je došao veliki broj navijača iz Saudijske Arabije, ali i na ulicama Rijada. I mlado i staro, svi su na ulici, razvijene zastave i pjesme. Fešta za pamćenje koja će trajati dva dana. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • zorozimba 22.11.2022.

    Kak će tek igrače zatrpat premijama, lovom, autima, bušotinama, djevicama....

  • Plavokrvi Croat 22.11.2022.

    Pit ne smiju, al su zato napušeniiiiiii.....

  • 22.11.2022.

    Super, ajmo kao vrhunac korupcije u Fifi održati iduće svjetsko prvenstvo u državi glavosječa. Uđe čovjek u njihovu ambasadu na vlastitim nogama, a izađe raskomadan po naredbi velikog saudijskog vladara.

Komentiraj...
Vidi sve komentare