To je to što me zanima!

Fifa je objavila cijeli izvještaj: Ovo je istina o korupciji u vrhu

U izvještaju se navodi i kako su tri Fifina člana Izvršnog odbora letjeli na zabavu u Rio de Janeiro u privatnom zrakoplovu katarskog nogometnog saveza prije glasovanja za domaćinstvo SP-a
Vidi originalni članak

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) objavila je kompletan izvještaj američkog odvjetnika Michaela Garcije o korupciji prilikom natječaja za domaćinstva svjetskih nogometnih prvenstava 2018. i 2022. godine.

FIFA je izvještaj na 403 stranice objavila na svojoj internetskoj stranici i to manje od 24 sata nakon što je njemački Bild objavio kako posjeduje kopiju tog izvještaja i da će ga u danima koji slijede objaviti sa svim detaljima.

Garcia je u prosincu 2014. godine podnio ostavku na funkciju iz protesta zbog načina postupanja s njegovim izveštajem.

Američki odvjetnik je, odlazeći s funkcije, naveo "nedostatak liderstva u FIFA-i", čiji su se čelnici jednoglasno složili da se objavi "pravno odgovarajuća verzija" tog izvještaja. U toj verziji na 42 stranice Katar je oslobođen navoda o korupciji.

Bild tvrdi kako izvještaj sadrži niz optužbi na račun najviših predstavnika krovne nogometne organizacije koji su sudjelovali u izboru domaćina.

Njemačke novine navode podatak o iznosu dva milijuna dolara koji su isplaćeni desetogodišnjoj kćeri jednog Fifina službenika.

U izvještaju se navodi i kako su tri Fifina člana Izvršnog odbora letjeli na zabavu u Rio de Janeiro u privatnom zrakoplovu katarskog nogometnog saveza prije glasovanja za domaćinstvo SP-a. 

U Garcijinom izvještaju stoj i kako je Akademija Aspire iz Katara imala odlučujuću ulogu u manipuliranju s članovima IO-a FIFA-e koji su imali pravo glasa. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • mestar 28.06.2017.

    Sto mislite da bi brend i ostali se tukli za poziciju da se ne vrti veliki novac u toj mocvari. Davno sam rekao da je duboka ta mocvara puno dublja nego sto mnogi misle da je dno u HNS -u.

  • Matija1611 27.06.2017.

    Ovo svjetsko prvenstvo u kataru 2022 u prvom mjesecu usred sezone je najveći idiotizam ikad viđen u nogometu

Komentiraj...
Vidi sve komentare